Anlık Bildirim

Samsung’un Yeni Fotoğraf Makinesi SH100 Dünyayı Daha Yakın Kılıyor

Yeni Wi-Fi bağlantı özellikli fotoğraf makinesi hareket halindeyken üstün bağlanabilirlik özelliğine sahip

Tüketici elektroniğinin lider isimlerindenSamsung Electronics, dünyanın neresinde olursanız olun, internet üzerinden ve sosyal paylaşım ağlarından arkadaşlarınız ile paylaşabileceğiniz, mükemmel kareler çekmenizi sağlayan, Wi-Fi özellikli, yeni kompakt fotoğraf makinesi SH100, 2011’de Samsung’un tamamen internete bağlantı özelliğine sahip öncü fotoğraf makinesi modeli olmaya aday.  

Samsung’un internet bağlantı özellikli fotoğraf makineleri alanındaki öncülüğü, SH100’ün sahip olduğu benzersiz yeniliklerde görülebiliyor. Bu yenilikler kullanıcıların kolayca, kablosuz bir şekilde diğer cihazlara bağlanmasına olanak tanıyor. Örneğin; Android’le çalışan Galaxy S akıllı cep telefonuna bağlanmak için Wi-Fi özelliğinden yararlanılabiliyor. Böylece kullanıcı çekilmek üzere olan fotoğrafı gerçek zamanlı olarak cep telefonunu kullanarak görebiliyor. En mükemmel kareyi elde etmek için de dilediği gibi kareyi yakınlaştırıp, uzaklaştırabiliyor. Ardından da, poz vermek için hazır olduğunda uzaktan objektif kapağını açabiliyor. Bu yenilik, kullanıcılara, istedikleri kareyi daha kolay elde etmeleri için tüm kontrolü sağlıyor.

SH100’ün yerleşik Wi-Fi özelliği, kullanıcıların yalnızca iki düğmeye basarak çekilen fotoğrafı PC’lerine otomatik olarak yedekleyebilmelerini ya da DLNA’yı kullanarak HD özellikli TV’lerine bağlanıp, çektikleri fotoğraf ve videoları doğrudan TV’den izleyebilmelerini sağlıyor. Wi-Fi ile ayrıca kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve videoları anında Facebook, Picasa gibi sosyal paylaşım ağlarına yükleyebiliyor ya da fotoğraf makinelerinden doğrudan tek tek e-posta adreslerine gönderebiliyor. Kullanıcılar HD video da kaydedebiliyor ve videoları YouTube gibi video paylaşım siteleri üzerinden paylaşabiliyor.

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Direktörü Lemi Paksoy, yeni modelle ilgili yaptığı açıklamada, ”Samsung olarak, daima yeniliklere imza atmak için çaba sarfediyoruz. Bu çabalarımızı pazara sunduğumuz tüm ürünlerimizde görebilmek mümkün. Tüketicilere yönelik detaylı araştırmalarımızdan elde ettiğimiz bulgulardan, genç kullanıcıların dijital fotoğraf makinelerinden farklı beklentileri olduğunu görüyoruz. Genç kullanıcılar, en sevdikleri anları arkadaşları ve aileleri ile o an nerede olurlarsa olsunlar anında paylaşmak istiyorlar. SH100, Samsung’un teknolojideki gücü ile gençlere erişebilecekleri bir fiyata, tam bağlanırlık özelliği sunan kompakt fotoğraf makinesi sunarak, bu isteklerini yerine getirme fırsatı veriyor. SH100 aracılığıyla, tüketicilerin fotoğraf makinelerinden bekledikleri tam bağlanabilirlik özelliklerini sunmayı ve Samsung’un özgün yenilikleri ile bu alandaki liderlik konumunu pekiştirmeyi umuyoruz” dedi.

SH100, tüm fotoğraf makinesi kullanıcılarına yönelik yepyeni, benzersiz deneyimler sunmak için yerleşik Wi-Fi özelliklerini kullanıyor. Kullanıcı, PC’ye otomatik yedekleme fonksiyonunu seçerek, fotoğraf makinesinin otomatik olarak PC’yi bulmasını sağlıyor ve PC çalışmaz durumdayken dahi, en son çektiği fotoğrafları PC’sine yükleyebiliyor.

Yenilikler Mükemmel Anı Yakalamanıza Yardımcı Oluyor

SH100’deki Wi-Fi özelliği ayrıca kullanıcıların akıllı cep telefonlarını fotoğraf makinelerinin uzaktan kumandası ve görüntüleme cihazı gibi kullanmalarına olanak sağlıyor. Örneğin, kullanıcı kalabalık bir konserde fotoğraf çekiyorsa uzaktan görüntü sağlama fonksiyonunu devreye sokarak, fotoğraf makinesinin ekranına bakmadan, cep telefonunun ekranından makinenin gördüğü görüntüyü aynı anda görebiliyor. Bu özellik, kullanıcının kendi portresini çekmesi için de ideal. Kullanıcı 5X optik zum özelliğini kullanabiliyor, parametreler ve çekim modları gibi temel menü seçeneklerine erişebiliyor, objektif kapağını uzaktan açabiliyor. Fotoğraf makinesi, GPS bilgisini kaydederek, coğrafi etiketleme de yapabiliyor.

Kusursuz Sadelik

Samsung, tüm kompakt fotoğraf makineleri için yeni Akıllı Erişim Kullanıcı Arayüzü’nü geliştirdi. SH100’ün internet üzerinden kablosuz içerik paylaşımı gibi gelişmiş fonksiyonlarının kullanımı da Akıllı Erişim Kullanıcı Arayüzü ve 3.0’’ boyutundaki dokunmatik ekran sayesinde oldukça kolay. Kullanıcı arayüzü fonksiyonu kullanıcıların “app-style” ikonları sürüklemelerine ve kontrol etmelerine olanak sağlıyor; kullanıcılar kolayca fotoğraflar arasında gezebiliyor ve fotoğraf makinesinin bir dizi özelliğini kontrol edebiliyor.

Dijital Evinizin Kalbi

SH100’de ayrıca kullanıcının HDTV’sine ve akıcı içeriğine kablosuz şekilde bağlanmasına olanak sağlayan DLNA teknolojisini kullanan Samsung AllShare özelliği yer alıyor. Bu sayede, çektiğiniz videoları doğrudan TV’nizde seyredebiliyorsunuz.

Teknik Özellikler

 

SH100

Görüntü Sensörü

1/2.33? (yaklaşık 7.76mm) CCD,
14.2 Megapixel

Zum

Fotoğraf Görüntü modu: 1.0X ~ 5.0X
Oynatma modu : 1.0X ~ 12X

Lens

SAMSUNG Lens f = f4.7-23.5mm (f26?130m 35mm filme eşdeğer)

Görüntü Sabitleme

DIS (Dijital Görüntü Sabitleme)

Boyutlar

93mm X 53.9mm X 18.9mm (TBD)

DLNA

- DLNA Uyumlu : DMS & MRCP
- fotoğraf (2M), Video (720p)
- DTV’li DLNA: DMS & MRCP

Cihaz Bağlantıları

- Fotoğraf makinesinden bir başka fotoğraf makinesine bağlantı
- Film/Klip boyutu: maks.35MB, Fotoğraf boyutu: maks. 10MB
- Görsellerin paylaşımı için ST1000, ST5500 ve ST80 ile uyumlu olmalı.
- ST5500, ST80 ve SH100 arasında film dosyası paylaşımı mümkün.

Otomatik Yedekleme

- PC’ler için temel fonksiyon
- Yedekleme programı kurulumu > Yedekleme > Otomatik kapanma
- Lan destekleyen PC’ler
- Ön Koşul : CMOS şifresi Yok, Windows şifre şartı Yok
- Yedekleme Programı Kurulumu > Otomatik açılma> Yedekleme> Otomatik kapanma

Ek Özellikler

Akıllı Oto 2.0
Akıllı Filtre  2.0
Kişisel Portre Çekimi
Yüz Tanıma
Güzellik Çekimi
Odak dışı portre
Kablosuz bağlantı (802.11b/g/n)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim