Anlık Bildirim

Spire uygulaması Siri'yi jailbreak edilmiş iOS 5 cihazlarına getiriyor


Apple'ın yeni iPhone 4S ile birlikte tanıttığı en önemli yenilik olan sesli asistan Siri diğer hiçbir iOS cihazında çalışmaması nedeniyle geliştiricilerin kırma prosedürlerine sık sık maruz kalıyor. Siri uygulaması sadece iPhone 4S modeline özel ve bu modeldeki özel bir kimlik yardımıyla uzak sunucularla proxy üzerinden iletişim kuruyor. Diğer cihazlarda bu kimlik olmadığı için kurulamıyordu.

Ancak iOS 5.0.1 güncellemesiyle Siri'nin tüm dosyalarına erişmek mümkün oldu. Ayrıca muhtemelen bir hata sonucu Siri güncellemesini Apple, iPhone 4 için de uyumlu hale getirdi. Geliştiriciler bu sayede dosyaları transfer ederek veya bizzat güncelleme linkini kullanarak Siri uygulamasını iPhone 4'e yüklemeyi başardı. Ancak proxy ve yetkilendirme engeli henüz aşılabilmiş değil.

Grant Paul (chpwn), Steven Troughton-Smith ve Ryan Petrich adlı geliştiriciler biraraya gelerek Spire adlı bir Cydia uygulaması geliştirdi. Spire uygulaması iOS 5 kullanan iPad, iPod touch, iPhone 4 ve 3GS modellerine kurulduktan sonra doğrudan Apple sunucuları üzerinden Siri platformunu indiriyor ve kuruyor. Ardından Siri kullanıma hazır hale geliyor. Apple'ın resmi güncellemeyle bu yolu açmış olması nedeniyle geliştiriciler kesinlikle korsan bir işlem yapılmadığını belirtiyor.

Her ne kadar uygulama kurulsa ve kullanılsa bile uzak sunucularla iletişime geçmediği için belli bir noktada kalıyor. Grant Paul kendi blogunda kullanıcıların özel proxy sunucuları kurarak nasıl bu engeli aşabileceğini anlatmış. Ancak yine de son bir engel kalıyor o da yetkilendirme. 

Üçlü bu engeli aşabilmek için iPhone 4S'in jailbreak dosyalarının yayınlanmasını bekliyor. Bu dosyaların içerisindeki Siri yetkilendirme kodlarını çözerek Siri'yi tamamen kırmak mümkün olabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim