Anlık Bildirim

Taşınabilir ses kamerası SeeSV-S205, istenmeyen seslerin yerini gösterebiliyor


Makine mühendisleri ya da özellikle otomobil tamir işleri ile uğraşan kişilerin karşılaştıkları en büyük sorunlardan birisi, çalıştıkları motorlar üzerinden gelen rahatsız edici ya da anormal seslerin yerini tespit edebilmektir. İnsanların çok zor halledilebildikleri bu durum, yeni geliştirilen bir portatif ses kamerası ile sorun olmaktan çıkıyor.
SM Instrument Company ve Kore İleri Teknoloji ve Bilim Enstitüsü tarafından ortaklaşa geliştirilen ve SeeSV-S205 ismine sahip olan ses kamerası, öncelikle 1.78kg ağırlık ve 39x38 cm boyutları ile piyasada bulunan diğer büyük ses kameralarının yanında elde kullanılabiliyor. Beşgen şekli ve oldukça şık duran tasarımı sayesinde Red Dot ürün tasarım ödülü almaya hak kazanan cihaz, herhangi bir noktada oluşan seslerin kullanıcılar tarafından görülmesini sağlıyor.
Üzerinde farklı açılar ile konumlandırılmış yüksek hassaslığa sahip 30 (MEMS) mikrofon yer alan SeeSV-S205, özel geliştirilen algoritması ile yöneltilen alanlarda yer alan hem sabit hem de hareketli gürültüyü tespit edebiliyor ve ayrıca tam ortasında yer alan kamera ile 25 FPS kayıt yeteneğini de üzerinde barındırıyor. Bu özellikleri sayesinde canlı olarak görüntü aktarımı sağlayabilen ürün, sesin geldiği noktaları termal kameralar tarzında renkli olarak kullanıcılara gösterebiliyor. Sanayi ürünlerinde oluşan seslerin genelde yüksek frekanslı olduğunu belirten Prof. Seok Hyung Bae, bu nedenle SeeSV-S205'in 350 Hz ile 12 kHZ arasında yer alan sesleri algılayabildiğini belirtiyor. 
Kompakt yapısı sayesinde endüstriyel kullanım yanında, kişisel kullanım için de uygun olduğu belirtilen SeeSV-S205 ses kamerasının piyasaya ne zaman çıkacağı ya da satış fiyatı henüz belli değil.
Ürün hakkında hazırlanmış bütün tanıtım videolarına buradan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim