Anlık Bildirim

Tobii, dünyanın ilk göz takip sistemli PC aksesuarını tanıttı

Teknoloji dünyasında kullanıcının herhangi bir klavye/fare yardımı olmadan ve sadece göz veya düşünce yoluyla bilgisayarları kontrol etmesi üzerine yıllardır farklı çalışmalar yapılıyor. Ticari anlamda ses getiren büyük projeler ortaya çıkmasa da küçük çaplı olarak firmaların girişimleri göze çarpıyor.

Tobii firmasının bir süredir üzerinde çalıştığı yardımcı göz takip aksesuarı Rex, geliştiriciler için sınırlı sayıda satışa sunulacak. Aksesuarın temel aldığı teknoloji ise geçen yıl firma tarafından tanıtılan Gaze kullanıcı arayüzü. 

Gaze, Windows 8 ile uyumlu olarak dosyalarda gezinti, zoom yapma, kaydırma ve seçim yapma gibi işlemleri touchpad yardımıyla gerçekleştiren bir göz takip sistemi. Sistem herhangi bir yazılıma kolayca uygulanabiliyor. 

Sistem, gözünüzün odaklandığı noktaya bir fare işaretçisi atıyor ve fareye tıkladığınız zaman burada ilişkili işlemi yerine getiriyor. Örneğin haritada zoom yaparken, sistem odaklandığınız noktayı doğrudan merkez alıyor. Ayrıca klasörler içerisinde gezinti, açık olan pencerelerden birisine odaklanarak diğerlerini kapatabilme, ikonlara odaklanarak hava durumu, finans gibi bilgilere erişebilme, özel bir noktaya bakarak gizli menüleri çıkarma şeklinde pek çok işlem yapabilmek de mümkün.Ancak bunlar bir fare veya gerekirse klavye yardımı olmadan gerçekleşmiyor.

Rex aksesuarı, Windows 8 işletim sistemli bir PC veya laptop ekranının hemen altına gözünüz ile temas kurabilecek şekilde yerleştiriliyor. Aksesuarı destekleyen yazılım geliştirme aracı ile ürünün yaygın kullanıma geçmesinin hızlanması bekleniyor. Bununla birlikte ilk ticari versiyonları yılın sonlarına doğru görme ihtimalimiz var. Tobii, ilk etapta 5000 aksesuar satmayı planlıyor. Geliştiriciler için ise özel sürüm 995$ karşılığında satışa sunuldu.
Tobii, dünyanın ilk göz takip sistemli PC aksesuarını tanıttı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim