Anlık Bildirim

Toshiba, bilgisayar bölümünü Sharp’a sattı

Mali olarak zor günler geçiren Toshiba bilgisayar bölümünü de elden çıkardı. Satış ile Toshiba bilgisayar pazarından çıkarken Sharp ise yeniden girme fırsatı elde etti.

Nükleer enerji alanında yaşadığı başarısızlığın sonucunda büyük bir mali krize giren Toshiba, para eden bölümlerini bir bir elden çıkarmak zorunda kaldı. Televizyon bölümü, bellek bölümü derken şimdi de PC bölümü gitti.

Toshiba bilgisayar pazarından çıktı

Dünyanın ilk taşınabilir bilgisayarını 1985 yılında tanıtan Toshiba, bilgisayar pazarında her zaman zirveye oynamış bir isimdi. 2011 yılında 17.7 milyon satış ile rekor kıran firma günden güne eridi ve geçen yıl sadece 1.4 milyon adet cihaz satabildi. Haliyle zarar da kaçınılmaz oldu.

Yeniden yapılanma kapsamında 2016 yılında bilgisayar bölümü Toshiba Client Solutions grubuna devredilmişti. Satış ile birlikte Toshiba resmi olarak bilgisayar pazarından çıkmış oldu ancak isim hakkını lisanslamayı planlıyor.

Foxconn iştiraki haline gelen Sharp ise parlak dönemlerinin ardından PC pazarında sıkıntıya girmiş ve 2010 yılında tüm operasyonlarını sonlandırmıştı. Şimdi PC pazarına yeniden dönmüş oldu.

36 milyon dolar bedelle yapılan satış sonrasında Sharp hisselerin yüzde 80.1’ine sahip olacak. Ayrıca Foxconn ve Toshiba teknolojileri sayesinde üretim maliyetlerini de düşürecek. Satışın 1 Ekim tarihinde onaylanması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim