Anlık Bildirim
 
Kars’ta düzenlenen Akıllı Şehir organizasyonunda önemli bilgiler aktaran Arslan, internet kullanımının yaygınlaştırılması ve tüm evlere bağlantı sağlanması için "internetsiz ev kalmasın" projesinin başlatıldığını duyurdu. Açıklamalarında internetin artık elektrik ve su kadar günlük ihtiyaç haline geldiğini söyleyen bakan, çalışmaların da bu düşünce çevresinde şekillendiğini ifade etti.

Etkinlikte ülkemizde sabit telefon aboneliği bulunan fakat hiç internet kullanmamış 1,8 milyon hanenin olduğu, tüm vatandaşların internetle tanışarak her gelir grubu tarafından erişilebilir olmasını sağlamak için öncelikle fiyatların düşürüleceği dile getirildi. Buna göre Türk Telekom’la gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde ilk kez internet bağlatacak kişiler için kâr amacı gütmeyen özel tarife çıkarılacak. Özetle daha önce hiç internet bağlatmamış olanlara daha uygun fiyatlı tarife sunulacak.

Diğer taraftan Akıllı Şehir çözümlerinin güvenliğin yanı sıra bilgiye ulaşma, kamu hizmetlerinden yararlanma ve yakıt/enerji tasarrufu için büyük önem taşıdığını söyleyen Ulaştırma Bakanı, Kars’ın bu konuda öncü olduğunu ve geliştirilen mobil uygulama sayesinde şehir hakkında tüm bilgilere akıllı telefon aracılığıyla erişilebileceğini belirtti. Umarız en kısa sürede mevcut internet aboneleri için de benzer bir fiyat indirimine gidilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31084 kez okundu.
93 kişi, toplam 114 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim