Anlık Bildirim

Ulusal Tayvan Üniversitesi, kötü alışkanlıkları takip için diş üzerine takılabilen sensör geliştirdi


Kişilerin diş ağrılarına ya da diş çürümelerine genellikle bireysel olarak yapılan hatalar neden olur. Bu durumları takip etmek ve daha etkili bir tedavi süreci geliştirmek isteyen Ulusal Tayvan Üniversitesi araştırmacıları, diş üzerine takılan bir sensör geliştirdiler.
Oldukça ufak boyutlarda hazırlanan ve prototip aşamasında olan sensör, sigara ya da aşırı yemek gibi kötü alışkanlıkları kayıt altına almak amacıyla hazırlanıyor. Yüzde 94 oranında bir doğruluk oranıyla öksürük, sigara, alkol, konuşma, nefes alma ve yemek yeme arasında yer alan farkları dahili ivme ölçer sistemi ile ayırt edebilen sistem, topladığı tüm verileri olumlu ya da olumsuz olarak profesyonel kişilere yollayarak çok daha etkili bir tedavi sürecinin sağlanmasını sağlayabiliyor.
Şimdilik üzerinde kabloların yer aldığı sensörün, ileride dahili batarya ve Bluetooth gibi teknolojiler ile güçlendirilmesi hedefleniyor. Yutma gibi durumlara karşı bazı güvenlik sorunlarının da bulunduğu belirtilen sensörün, araştırma geliştirme çalışmalarının devam eedeceği söyleniyor.
(DT) / (EG) 
 
Ulusal Tayvan Üniversitesi, kötü alışkanlıkları takip için diş üzerine takılabilen sensör geliştirdi
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim