Anlık Bildirim

Windows için Kinect satışa sunuldu


Microsoft'un başarılı oyun konsolu Xbox 360 için çıkarılan ve hareket algılamaya dayalı bir sistemle çalışan Kinect cihazının kuşkusuz bu kadar büyük bir popülariteye sahip olabileceğini kimse tahmin etmiyordu. Dünyanın en hızlı satılan elektronik cihazı olmasının yanında gayri resmi pek çok 3D algılama deneylerinde de başrolü oynadı.

Sadece Xbox 360 için üretilen Kinect'in PC'ler için de büyük bir potansiyele sahip olacağını gören Microsoft, CES 2012 fuarında, uzun süredir üzerinde çalışılan Windows için Kinect modelinin 1 Şubat itibriyle satışa sunulacağını duyurmuştu.

Bugün Microsoft resmi blogunda bir açıklama yapan Windows için Kinect programı yöneticisi Craig Eisler, modelin 1.0 sürüm numaralı yazılım geliştirme kiti ile birlikte piyasaya sürüldüğünü belirtti. Microsoft bu SDK ile çok başarılı uygulamaların geliştirileceğine inanıyor.

İlk etapta Windows için Kinect, Avusturalya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, İrlanda, Japonya, Meksika, Yeni Zellanda, İspanya, İngiltere ve ABD'de satışa sunuldu. Xbox 360 için Kinect sahibi olanlar Windows 7 işletim sisteminde bunu kullanamıyorlar. Yani bilgisayarınızda kullanmak için Windows için Kinect versiyonunu satın almanız gerekiyor.

Windows için Kinect fiyatı 259$ olarak belirlendi. Belirli kriterlere sahip akademik müşteriler ise 149$ karşılığında ürüne sahip olabilecek. Ürün en az 2.66GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemci, 2GB RAM ve Windows 7 gerektiriyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7805 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim