Anlık Bildirim

Yeni Canon PowerShot S95 Cebe Sığan Büyük Güç

Canon, Powershot S serisinin son modeli PowerShot S 95’i piyasaya sundu.  PowerShot S 95, cebe sığan bir gövdede kusursuz düşük aydınlatma performansı ve manuel kontrol isteyen fotoğrafçılar için tasarlanan, geliştirilmiş bir kompakt dijital fotoğraf makinesi. Büyük beğeni toplayan PowerShot S90 ürününün takipçisi olan bu yeni model, geliştirilmiş kullanım özellikleri, manuel çekimlerde ileri seviye kontrol olanağı, HD video özellikleri, HS sistemi ve Hibrit IS işlevi ile her türlü çekim koşulunda müthiş görüntü kalitesi veren güçlü bir özellikler seti sağlıyor.

Yeni Canon PowerShot S95, S serisinin özünü oluşturan kompakt gövde tasarımı, manuel kontrol olanakları ve güçlü düşük aydınlatma performansı ile her koşulda maksimum kontrol ve üstün görüntü kalitesi talep eden kullanıcılar için tasarlanan özellikleriyle seriye yeni bir boyut katıyor. PowerShot S90 modeli ile birlikte seride kullanılmaya başlayan ve büyük beğeni toplayan Kontrol Kadranı, bu model ile daha yüksek esneklik seviyelerine ulaşırken, parlak f/2.0 lensi ve Canon’un güçlü HS Sistemi, düşük aydınlatma koşulları ve yaratıcı fotoğrafçılık teknikleri için çok daha güçlü bir altyapı sağlıyor. PowerShot S95, aynı zamanda, Canon’un şimdiye kadar üretilmiş ilk Hibrit IS teknolojisi özellikli kompakt makinesi.

Kendinden önceki modellere kıyasla hem boyut hem de kullanım açısından geliştirilmiş olan PowerShot S95, sadece 29,5 mm kalınlığındaki gövdesi ile şimdiye kadarki en ince gövdeye sahip. Geliştirilmiş çoklu kadranının yanı sıra kullanım kolaylığı ve güçlü çevre direnci için EOS 7D modelinde kullanılan dış kaplamanın aynısına sahip olan makine, dayanıklılık konusunda da göz dolduruyor. Ayrıca, bir fotoğrafçının mevcut iş akışına uyum sağlayacak şekilde tasarlanan PowerShot S95, RAW formatında da çekim olanağı sunuyor ve Canon'un Digital Photo Professional (DPP) yazılımı için destek sağlıyor.

Üstün HS Sistemi kalitesi ile düşük ışıklarda bile yüksek performans

Canon’un 10.0 Megapiksellik yüksek hassasiyetli CCD sensörü ve güçlü DIGIC 4 işletim özelliğinin bir birleşimi olan HS Sistemi’ne sahip PowerShot S95, kendinden önce gelen modellerden çok daha üstün bir düşük ışık performansı sunuyor. Fotoğraf makinesinin tam çözünürlükte ISO hızını 3200’e kadar destekleyen HS Sistemi, tüm ISO hızlarında yüksek kalitede görüntüler elde edilmesi için parazitlenme olasılığını gideriyor. Kullanıcılar, Otomatik ISO modu sayesinde kendi parametrelerini de oluşturabiliyor ve böylelikle çekim esnasında kullanmak istedikleri maksimum ISO hızını sınırlandırabiliyorlar.

PowerShot S95’in ISO hızını 320 – 12800 aralığında genişletebilen Düşük Işık modu sayesinde 2.5MP çözünürlükte görüntüler çekilebiliyor. ISO ayarlarının ve beyaz ayarının manuel kontrol edilmesine de olanak veren Düşük Işık modu, loş ortam çekimlerinde daha fazla kontrol de sağlayarak, kullanıcıların loş ortamlarda atmosferi olduğu gibi yakalamasını sağlıyor. Düşük Işık modu ayrıca, saniyede 3,9 çekime kadar izin veren yüksek hızlı çekim özelliği sayesinde hiçbir anı kaçırmıyor.

PowerShot S95 modelinin yüksek hassasiyetli sensörü, flaşız çekim ve doğru pozlanan çekimlerinin yanı sıra klasik sensör tiplerine kıyasla daha fazla dinamik menzil sunuyor.

Her koşulda doğal görünümlü fotoğraflar için renk tonu aralığı geliştirilen PowerShot S95 modeli, HS Sistemi’nin mükemmel tamamlayıcısı Canon’a özgü parlak f/2.0 lensi ile fotoğraf makinesine daha fazla ışık girmesine olanak sağlıyor. Böylece daha yüksek enstantane hızlarında kullanım becerisini arttırarak, hareketli konu çekimlerinde hareketi dondurabiliyor. 

Canon’a özgü Hibrit IS özellikli lensin gücünü keşfedin

PowerShot S95’de bulunan 3.8x optik zoom özellikli 28mm geniş açı lensi, kullanıcıların çekim esnasında uzak konulara daha fazla yakınlaşmalarına izin veriyor. PowerShot S95’nin Canon’un lens tasarımındaki engin mirasından faydalanan ve EF lenslerinin üretiminde kullanılan aynı işlemler ve yüksek kalite standartları kullanılarak geliştirilen lensi, her çekimde net ve yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edilmesini garantiliyor.
Canon’un takdir gören optik Görüntü Sabitleyicisi (IS), fotoğraf makinesinin sarsıntısını dengeleyerek, bulanıklıkları gideriyor ve kullanıcıların loş ortamlarda kaliteli çekimler yapmalarını sağlamasının yanı sıra yaklaşık dört durak daha yavaş bir enstantane hızı vererek, net çekimler elde edilmesini sağlıyor. Bu özellik aynı zamanda makro fotoğrafçılıkta karşılaşılan açısal ve değişimsel sarsıntıları dengeleyerek yakın plan çekimlerde de görüntü bulanıklığını önlüyor.

Benzersiz kontrol seçenekleri

PowerShot S95 modelinin ISO hızı (1/3 duraklı artışlarla), enstantane hızı, diyafram açıklığı, odak ve poz telafisi gibi çeşitli çekim işlevlerinin ayarlanmasını sağlayan eşsiz ve güçlendirilmiş lens Kontrol Halkası, kullanıcılarına mükemmel bir deneyimi sunuyor.

Makinede bulunan özel bir kısa yol tuşu, ön seçimli işlevlere hızlı erişim sağlamak üzere yapılandırılabiliyor ve çekim esnasında önceden yapılandırılan ayarlara kolaylıkla erişme şansı veriyor. Kendinden önceki modellere nazaran daha fazla özelleştirme düzeyi sunan PowerShot S95, kullanıcılara hem Kontrol Halkası hem de arka Çoklu Kontrol Kadranı işlevlerine ön ayar yapma seçeneği sunuyor. PowerShot S95’in yeni Takip AF modu ise, konu takibi yapma özelliği ile yaratıcı kompozisyonlar oluşturulmasına yardımcı oluyor.

PowerShot S95’in Çoklu Kontrol Kadranı, önceki modellerin kullanıcılarından alınan geri bildirimler doğrultusunda yeniden tasarlandı. Ayarların yanlışlıkla değiştirilmesini önleyen bir “tıklama" mekanizması bulunan Kadran, ‘Halka İşlevi’ ve ‘Açma/Kapama’ düğmelerinin konumlanışı bakımından da günlük kullanımda pratik kullanım sağlamak üzere yeniden düzenlendi.

Makinenin dayanıklı cam katmanı ile geliştirilmiş 7,5 cm (3.0”) 461k nokta çözünürlüklü PureColor II G LCD ekranı, yüksek kontrast ve geniş bir görüş açısı sunuyor ve parlak aydınlatmalı ortamlarda dahi geniş bir görüş olanağı sunuyor.

Stereo sesli HD video kalitesi

PowerShot S95, geliştirilmiş video çekim seçenekleriyle de göz dolduruyor. Stereo ses ile 720p HD 24 kare/sn. video kaydı yapabilmesinin yanı sıra Minyatür Efekti gibi çeşitli video seçenekleri ile kullanıcıların video arşivine yeni bir boyut kazandırıyor. CEC uyumluluğuna sahip entegre HDMI bağlantı noktası sayesinde videoların ve fotoğrafların doğrudan uyumlu bir HD televizyonda görüntülenmesine olanak sağlıyor.

Gözünüzle gördüğünüz gibi fotoğraflayın

Yüksek kontrastlı sahnelerin insan gözü ile görüldüğü gibi fotoğraflanmasını sağlayan Yüksek Dinamik Menzil çekim modu ile PowerShot S95, klasik fotoğraf makinelerinin getirdiği sınırlamaları aşıyor. Ayrıca aynı sahneye ait üç farklı pozu alarak çekimleri analiz ederek birleştiren ve bunlardan tek bir görüntü elde eden makine, fotoğrafçının gözüyle gördüğüne en yakın vurgu ve gölge ayrıntılarını yakalıyor.

Hızlı ve yaratıcı sonuçlar

PowerShot S95, farklı kontrol düzeyleri ve çekim modları ile her kullanıcının fotoğraflama becerisine uygun seçenekler sunuyor. Tam Manuel kontrolün ve yarı otomatik Diyafram Önceliği (Av), Enstantane Önceliği (Tv) ve Program AE  gibi modların getirdiği esnekliğe ek olarak PowerShot S95, bir tuşla en iyi çekimi elde etmek isteyenler için Akıllı Otomatik özelliğine de sahip.

Kullanıcı Arayüzü’nde bulunan, Menü kullanımında kolaylıklar sağlayan İpucu ve Öneri mesajları ile Akıllı Otomatik özelliği içerisinde bulunan Sahne Tespiti Teknolojisi gibi özellikleri, PowerShot S95’in gündelik kullanımını son derece kolaylaştırıyor. Akıllı Flaş Pozu özelliği ise flaş seviyelerini çekim koşullarına göre kontrol ederek doğru flaş miktarını belirliyor.

PowerShot S95, 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ve 4:5 formatlarında sunduğu Çoklu En/Boy Oranı çekimi özelliği sayesinde fotoğrafçıların görüntüyü kullanma niyetlerine göre çekim yapmalarına izin vererek, çekim sonrası düzeltiye gerek kalmadan istenen kompozisyonun çekim sırasında elde edilmesini sağlıyor.

PowerShot S95, Eye-Fi bağlantılı işlevler tarafından desteklenerek kolay ve kablosuz içerik aktarımı özellikleri sunuyor. Çeşitli görüntü paylaşım web sitelerine uzaktan yükleme yapabilen makinenin Kullanıcı Arayüzü’nde bulunan özel Eye-Fi bölümü, içeriğin kesinti olmadan kolaylıkla aktarılmasını sağlıyor.

Kusursuz görüntü kalitesi ile PowerShot S95, taşınabilirlik, güç ve kontrolün mükemmel birleşimini sunan ve ileri düzey fotoğrafçıların beklentilerini bile en iyi şekilde karşılayabilen bir kompakt fotoğraf makinesi olması ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Canon PowerShot S95 Temel Özellikler:

  • HS Sistemi ve f/2 lens
  • Yüksek hassasiyetli 10 MP CCD
  • Hibrit IS, 28mm geniş, 3.8x zoom lensi
  • Lens Kontrol Halkası, Tam Manuel ve RAW
  • 7.5 cm (3.0") PureColor II G LCD ekran
  • HD video, HDMI
  • Yüksek Dinamik Menzil modu
  • Akıllı Otomatik
  • Çoklu En/Boy Oranı Çekimi (3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ve 4:5)
  • İsteğe Bağlı Sudan Koruma Kılıfı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim