Anlık Bildirim

Yeni bir Mac zararlısı ortaya çıkarıldı

Gün geçmiyor ki yeni bir zararlı yazılım haberi duymayalım. En çok kullanılanlar en başta olmak üzere sayısız yazılım platformu hackerların hedefi haline gelmiş durumda.

Artık hemen her gün bir yazılım platformunda zararlı yazılım olduğunu duymak olağan hale geldi. Kullanıcı sayıları milyonları hatta milyarları bulan platformlar hackerların bir numaralı gözdesi. Geçmiş yıllarda pek dokunulmayan MacOS işletim sistemi de yavaş yavaş topa giriyor.

Tehditler artıyor

Belirli bir kullanıcı kitlesine hitap eden ve çok yaygın kullanılmayan MacOS işletim sistemi bugüne kadar geri planda kalmıştı. Apple mevcut riskleri bertaraf edecek güvenlik tedbirleri ile kullanıcılarını güven altına alıyordu. Firmanın sloganı ise hep en güvenli işletim sistemi şeklinde olmuştu.

Bugün ise durum değişti. Apple artık yıllık 20 milyondan fazla Mac satışı ile bilgisayar pazarında ilk beşe girmeyi başardı. MacOS kullanıcı sayısı ise 100 milyonu çoktan geçti. Sonuçta da hackerların hedeflerinden birisi haline geldi.

Son dönemde MacOS sistemine yönelik farklı zararlı yazılımlar olduğunu duyuyoruz. Güvenlik uzmanlarının son keşfettiği açık yine bir zararlı yazılım. MacDownloader adındaki yazılım İranlı bir siber saldırı grubu tarafından kullanılıyor.

Yazılım bir Flash Player güncellemesi veya Bitdefender reklam engelleme aracı görünümünde hareket ediyor. Şimdiye kadar bazı büyük uzay teknolojisi şirketlerinin sahte web siteleri üzerinde olduğu görülmüş. Yanlışlıkla bu sitelere giren kullanıcıların sistemlerine sızan yazılım, uzak bir sunucuya bağlanarak daha fazla zararlı yazılım indiriyor. Ayrıca kullanıcının kişisel bilgilerini de çalıyor.

Güvenlik uzmanları özellikle insan hakları aktivistlerinin ve muhaliflerin Apple cihazlarına yönelmeye başlaması ile birlikte hackerların da hedef değiştirdiğini belirtiyor. Yukarıdaki sahte siteler daha önce Windows zararlı yazılımları yayarken şimdi Mac sistemlere yönelmiş. Bir süre önce bir insan hakları avukatının bilgilerinin MacDownloader ile çalındığı ifade ediliyor.

Muhaliflerin yanı sıra ABD’li politikacıların ve kritik noktalarda çalışan devlet görevlilerinin de bu zararlı yazılımın hedefinde olduğu belirtiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim