Anlık Bildirim

Yürürken elektrik elde etmek isteyenlere özel proje: SolePower

İnsanların hareketleri üzerinden elektrik elde edebilmesine imkan veren cihazlar ve teknolojiler, son zamanlarda ciddi oranda geliştiriliyor. Bu doğrultuda daha önce Rice Üniversitesi öğrencilerinden benzeri gördüğümüz yürüyerek elektrik elde etme metodu, Kickstarter üzerinde başlatılan SolePower projesi ile günlük kullanım için çok daha uygun bir yapıyla karşımıza çıkıyor.
Ayakkabı astarı formunda hazırlanan SolePower, içerdiği özel teknoloji sayesinde yürüyüş sırasında atılan adımlardan enerji topluyor ve bu enerjiyi diğer elektronik cihazlar üzerinde kullanılmak üzere bileğe bağlanan batarya içerisinde depoluyor. Standart bağlantı yuvası sayesinde birçok cihaz ile rahatlıkla kullanılabildiği belirtilen SolePower, 4 ila 8 km arası bir yürüyüş ile Apple'ın iPhone akıllı telefonunu tam olarak şarj edebiliyor. 100 milyon adım sonrasında dahi çalışmaya devam edebileceği söylenen aparat, su geçirmez yapısı ile de oluşabilecek terleme sorunlarında problem yaşamıyor.
Özellikle taşıdıkları ekipmanlardan dolayı yüksek enerji ihtiyacı olan askerler ve doğa sporları ile uğraşan kişiler için oldukça faydalı özellikler barındıran SolePower, site üzerinde yapılacak 100$ bağış ile 2014 Aralık ayında elde edilebiliyor. Kickstarter üzerinde 50,000$ hedef ile başlatılan proje, şuana kadar 158 bağış ile 13,393$ toplamış durumda.
SolePower hakkında hazırlanmış tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim