Anlık Bildirim

ZiiLABS dünyanın en ince tabletini üretme peşinde


Ses teknolojisi ve multimedya cihazları uzmanı Creative firmasına bağlı olarak yongesetleri üreten Singapur'lu ZiiLABS firmasının daha önce ARM tabanlı ZMS-05 işlemcisini taşıyan 7 ve 10 inçlik Ziio tabletlerini piyasada görmüştük. 

Rakiplerinin hızlı davranıp daha iyi modeller piyasaya sürmesi nedeniyle fazla ilgi görmeyen Ziio modellerinin yerine ZiiLABS, incelik konusunda çok iddialı JAGUAR3 modeliyle tablet pazarında fark yaratmayı amaçlıyor.

Firma geçtiğimiz aylarda 1.5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli ZMS-20 ve dört çekirdekli ZMS-40 işlemcilerinin tanıtımını yapmıştı. ARM Cortex-A9 mimarisini temel alan işlemciler 48 ve 96 medya çekirdeği ile 1080p, DDR3, HDMI 1.4 ve OpenGL ES 2.0 3D desteği sunuyordu.

Firmanın pazara sunmayı düşündüğü JAGUAR3 model tabletler versiyonuna göre ZMS-20 veya ZMS-40 işlemcileri kullanacak. Yen nesil anakartını "büyükannekart" şeklinde tanımlayan ZiiLABS 6cm x 11cm boyutlarıyla şu anki laptopların performansıyla yarışabileceğini belirtiyor. 

Üretilecek tabletler diğer üretici firmalara da satılacak ve başlangıç fiyatı 100$ gibi oldukça rekabetçi bir seviyede olacak. ZiiLABS bu fiyatla Singapur'u Çin ile rekabete sokmayı amaçlıyor. Ayrıca Çin'de de bu tabletlere yoğun ilgi olacağı tahmin ediliyor. 

İnceliği 8.1mm ve 7.4 m ile ultra sınıfında yer alıyor. Enerji tüketimi 1 watt. Android 3.2 platformuna göre optimize edilecek tabletlerin diğer özellikleri ise 480gr ağırlık, 1280 x 800 piksel çözünürlükte 10.1 inç 176ppi ekran, 16.7 milyon renk desteği, kapasitif çoklu dokunmatik panel, 12MP'ye kadar arka kamera, 40MP çözünürlüğünde panoramik fotoğrafçılık, 3D fotoğraf efektleri, gürültüyü azaltıcı çift mikrofon, Creative Sound Blaster X-Fi ses teknolojisi olarak sayılıyor.

Tabletlerin tam özellikleri ve fiyatlandırma bilgileri Ekim ayında kamuoyuna duyurulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5352 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim