Anlık Bildirim

AMD en hızlı Athlon çipini çıkaracak


Intel’in en büyük rakibi AMD’nin önümüzdeki hafta 1.4 GHz Athlon ve 950 MHz Duron işlemcilerini tanıtacağı belirtiliyor. Advanced Micro Devices’ın (AMD) çip pazarının lideri Intel’in 1.7 GHz Pentium 4’üne önümüzdeki hafta cevap vereceği öne sürüldü. AMD’ye yakın kaynakların verdiği bilgiye göre çip pazarının 2 numaralı ismi, yeni Athlon ve Duron işlemcileri ile hız yarışında geri kalmamayı planlıyor.

ZDNet’in haberine göre AMD, 1.4 GHz Athlon işlemcisini önümüzdeki hafta Tayvan’da düzenlenecek olan Computex fuarında tanıtacak. Firma ayrıca 950 MHz’lik bir Duron’u da duyuracak. AMD yetkilileri bu haberle ilgili yorum yapmaktan kaçındı. En hızlı Athlon, firmanın bu yıl çıkaracağı 4. Athlon işlemcisi olacak. AMD’nin 1.4 GHz’lik Athlon ile Intel’e karşı giriştiği hız yarışında geriye düşmemeyi planladığı sanılıyor.

950 MHz Duron ve 1.4 GHZ Athlon uzun zamandır bekleniyordu. AMD CEO’su Jerry Sanders daha önceki açıklamalarında, 1.4 GHZ’lik işlemcinin yılın 2. yarısında çıkacağını söylemişti. 950 MHz’lik yeni Duron ise AMD’nin bu yıl çıkardığı 3. Duron işlemcisi olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim