Uygulama ile Aç

Bazı macOS Sonoma özellikleri Intel işlemcili Mac'lere gelmeyecek

Abone Ol

Apple, geçtiğimiz günlerde yeni Mac işletim sistemi macOS Sonoma'yı tanıttı. MacOS 14 ile gelen yeniliklerden bazıları Intel işlemcili modellerde kullanılamayacak. İşte o özellikler:

Apple, bu hafta Mac işletim sisteminin son sürümü macOS 14 Sonoma’yı tanıttı. 2023 sonlarına doğru çıkacak yeni macOS sürümü, birkaç yeni özellik içeriyor ancak hepsi Intel tabanlı Mac’lere gelmeyecek. macOS Sonoma özellikleri sayfasına göre Apple silicon çipli Mac’lere özel olacak yenilikler şunlar:

Apple silicon işlemcili Mac'lere özel macOS Sonoma yenilikleri

Apple, bu özelliklerin neden Intel işlemcili Mac’lere gelmeyeceğini belirtmedi ancak performansla ilgili hususlar ve yalnızca Apple silicon Mac’lerde makine öğrenimi görevi üstlenen Neural Engine bulunması nedeniyle bazı özellikler gelmiyor olabilir. Intel çipli Mac’ler 2020’de çıktı ve o zamandan beri Apple işlemcili Mac’ler piyasaya çıkıyor. Bu hafta tanıtılan M2 Ultra işlemcili yeni Mac Pro ile birlikte Intel işlemcili Mac’ler piyasadan tamamen silindi.

Ayrıca bkz.

iOS 17 Dev Beta çıktı: iOS 17 Developer Beta nasıl yüklenir?

macOS Sonoma beta ücretsiz indirilebiliyor

iOS 17, watchOS 10 gibi macOS Sonoma geliştirici betası da etkinlik sonrasında indirilmeye açıldı. Apple, bu yıl geliştirici betalarını ücretsiz yaptı. macOS 14 Sonoma developer beta yüklemek için Apple Developer hesabına giriş yapmak yeterli oluyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
10 Yorumun Tamamını Gör