Anlık Bildirim

Apacer'ın Speedy Compact Flash Kartı En Hızlı Olacak

CF (Compact Flash) piyasasında hız rekabeti devam ediyor. İlk olarak Lexar Media'nın 4x, 12x, 24x kavramları ile başlayan hız yarışı. Sandisk'in ultra versiyonun sunması ile devam etti. Şimdi ise başka büyük bir üretici Apacer 4 Mb/sn yazma sınırına ulaştığını açıkladı ve Eylül ayında standart 1,2 Mb/sn hızındaki kartlardan %30 daha pahlıya 128 Mb versiyonun satılığa çıkaracağını açıkladı. 256 Mb versiyon ise daha sonra piyasada olacak.

Bu hızlara ulaşmak için Apacer gelen veriyi 4'e bölen ve dört yere aynı anda yazan SST firmasınca hazırlanan bir hafıza kontrolcüsü kullandığını söylüyor. Genelde Dijital Kamera'ların ard arda resim çekmelerindeki yegane zaman gecikmesine neden olan düşük CF yazma hızında böylece büyük bir ilerleme daha sağlanmış oldu.

Apacer ve SST'nin bir sonraki hedefi ise bu teknolojiyi CF ATA pazarına taşıyabilmek. CF'ler bu tür yerlerde oldukça avantajlılar bu avantajlar sarsıntılardan etkilenmeme ve yıllar boyu çalışması. Ancak düşük yazma hızı nedeni ile şimdiye kadar yavaş bir teknoloji olduğu için çok kötü bir dez avantajları vardı. Özel kontrol çipleri ile yazma hızının 5 Mb/sn hızına çıkartılması planlanıyor. Şimdilerdeki maksimum Ata Flash diskleri 1,5 Mb/sn hızında çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim