Anlık Bildirim

Apple, iOS 4.3 ve The Daily için Aralık ayında özel bir etkinlik düzenleyecek (?)

Bu hafta başında iOS 4.2.1'i yayınlayarak, iPad kullanıcılarının ilk defa iOS 4 sürümünden faydalanmasını sağlayan Apple; iddialara göre, Aralık ayı içersinde özel bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Peki etkinliğin konusu ne olacak ?

Geçtiğiz günlerde News Corp.'un "The Daily" isimli günlük ve sadece iPad uyumlu bir gazete hazırlayacağını sizlerle paylaşmıştık. İddiaları kısaca hatırlamak gerekirse, The Guardian'ın haberine göre, Rupert Murdoch'un özel olarak ilgilendiği proje olan The Daily, yaklaşık 100 gazeteceyi bünyesinde bulunduran bir günlük gazete olarak AppStore'dan satışa sunulacak; kullanıcılar haftalık sadece 0,99 dolar karşılığında gazeteye abone olabilecekler. İçerik ayağıyla News Corp'un ilgilendiği projeye Apple'ın da teknik anlamda katkılarda bulunduğu belirtilmişti.

John Gruber'ın aldığı duyumlara göre Apple önümüzdeki ay, bu kapsamda özel bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikte her zamanki gibi sahneye çıkacak olan Steve Jobs, Intel'in tepe yöneticisini ya da Google'ın tepe yöneticilerisini sahneye davet ettiği gibi, The Daily projesinin diğer oyuncusu Rupert Murdoch'u da sahneye davet edecek. Gruber'ın kaynakları, etkinliğin 9 Aralık'ta gerçekleşeceğini iddia etmelerine rağmen; Gruber, 9 Aralık tarihinin Perşembe gününe denk gelmesinden ötürü, etkinliğin 7 Aralık ya da 15 Aralık gerçekleşebileceğini düşünüyor.

Mac AppStore'la ilgili gelişmelerinden duyrulması beklenen etkinlikte ayrıca Apple'ın iOS 4.3'ü yayınlamasının muhtemelen gerçekleşeceği düşünülüyor. MacStories'nin kaynaklarından edindiği bilgilere göre Apple, iOS 4.2'i Kasım ayının başında yayınlamayı amaçlıyordu fakat ortaya çıkan Wi-Fi sorunundan dolayı bu tarih birkaç hafta ötelenmek zorunda kaldı. Kaynaklara göre; Apple'ın amacı, Kasım ayının başında iOS 4.2'i yayınladıktan sonra iOS 4.3'ü Aralık ayı içersinde kullanıcılara sunmaktı. Peki iOS 4.3'e neden ihtiyaç duyuluyor ?

Elbette aklımıza ilk önce çeşitli iyileştirmeler ve düzeltmeler geliyor ancak güncellemenin ana nedeninin The Daily olacağı düşünülüyor. John Gruber'ın açıklamalarına göre Apple, The Daily'nin ücretli aboneliğine imkan verecek özel bir API'ler yani uygulama programlama arayüzler hazırladı. Ücretli aboneliklere imkan verecek olan bu API'lere de iOS'li cihazlar, iOS 4.3 ile destek verecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim