Anlık Bildirim

Apple'dan Flash diskli ucuz iPod Shuffle

Kuşkusuz taşınabilir olup cep telefonları kadar popüler olan bir diğer cihazda müzik çalarlardır. Sony nin walkman'i bulmasından bu yana taşınabilir müzik çalarlar gerçekten çok fazla yol aldılar. MD playerlarla küçülme ve kullanım kolaylığı açısından bir atak yapan taşınabilir müzik çalarlar, Mp3 ün çıkışından sonra gerçek değişimi geçirdiler ve tamamen küçülüp cebimizde girdiler, bunlada kalmayıp 100 lerce şarkıyı taşıyabildiğimiz ve aynı zamanda müzik dışında diğer dijital bilgileride taşıyabildiğimiz yüksek kapasiteli saklama alanları halini aldılar.

Bir çok firmanın piyasada taşınabilir Mp3 çaları bulunmakta. İçinde sabit disk bulunan ilk model Creative Juke Box kullanıcılara 2 GB gibi çok yüksek bir kapasiteyi 64 mb lık Mp3 çalıcıların bile zor bulunduğu bir zamanda sunmayı başarmış ve büyük bir başarı yakalamıştı. Sabit disk teknolojisindeki gelişmeler bu tip cihazların daha küçük ve daha uzun pil ömrüne sahip olarak üretilmelerini mümkün kıldı ve ilk başlarda kötü bir Cd çalıcıdan 2 kat daha kalın olan, ağırkığı fazla ve ayrıcada 2-3 saat pili zor dayanan modellerin yerini şimdi gömlek cebine girebilen hafif ve 10 saat kesintisiz müzik keyfi sunan modeller aldı.

Apple'ın iPod serisi kuşkusuz sabit disk bulunduran Mp3 çalıcıların içinde sunduğu kapasite, ses kalitesi ve kullanım kolaylığı olarak en iyilerden ve pazarda en büyük satış rakamına sahip Mp3 çalıcı. Şu an için 40 GB lık renkli ekrana sahip modellerini bulmak mümkün ama kullanıcıya sunduğu kalite ve yüksek kapasite tabiki fiyatıda yükseltiyor ve 250$ dan aşağı bir iPod almak mümkün değil.

Apple yüksek fiyatlı Mp3 çalıcılarda kendini ispatladıktan sonra şimdi gözünü daha ucuza üretilebilen ve kullanım kolaylıkları, taşınabilirlikleri ve herşeyden öte fiyatlarından dolayı kullanıcıların çok fazla tercih ettiği Flash hafızalı küçük Mp3 çalıcılara dikmiş durumda. Ve Flash hafızalı küçük il Apple iPod San Francisco'da düzenlenen Mac World fuarında tanıtıldı. Yeni modelin adı iPod Shuffle, 512 MB ve 1 GB lık modeller halinde piyasaya sürülecek olan Mp3 çalıcı kullanıcıların cihazı kontrol etmeleri ve o anda gelişen olayları (çalan müzik, ses seviyesi, EQ modu vb) takip etmesini sağlayan bilen bir LCD ekrana sahip değil. Apple LCD ekranların bir avantajı olmadığını düşünüyor tabi bunu sadece düşünmek yetmez gerçek kararı kullanıcılar verecek.

iPod Shuffle bir sakız kutusu boyutlarında (yaklaşık 8.4cm x 2.5cm x 0.84cm boyutlarında) ve ağırlığı sadece 22 gram. Herhangi bir ekrana sahip olmayan cihaz Mp3 ve AAC formatlarını çalabilmekte ve Apple iTunes ile uyumlu çalışmakta. 12 saat kesintisiz müzik keyfi yaşatabilen cihaz USB 2.0 uyumlu ve şarjlı bir pile sahip. Şarjını USB portu üzerinden yapıyor. Aslında bu olay kişiyi biraz kısıtlıyor zira tatil için gittiğiniz bir yerde cihazı şarj edecek bir bilgisayar olmayabilir. Ama Apple bu duruma çözüm getirmek için elbet daha sonradan alınabilir bir şarj adaptörünü aksesuar olarak piyasaya sürecektir.

Apple Lose Control (kontrolü kaybet) kısaca açıkladığı iTunes un autofill özelliği sayesinde cihaz bilfisayara bağlandığında iTunes bilgisayarınızdaki müzik kütüphanesindeki şarkıları otomatik olarak rast gele bir şekilde cihaza yükleyebiliyor. Bu sayede kullanıcı her seferinde müzik seçmek yada bu tip bir iş için vakit kaybetmek zorunda kalmıyor ve her gün sonunda cihazını rast gele seçilmiş parçalarla doldurabiliyor.

Ayrıca bu olayı düzenleyerek sadece sevdiğiniz türdeki şarkılardan seçim yapılmasını sağlayabiliyorsunuz. Eğer rastgele seçimlerle cihazın hafızasının doldurulmasından yana değilseniz her zaman için kendi oluşturduğunuz parçaları kendi istediğiniz sıralama ile cihaza yükleyebilirsiniz.

iTunes üzerinden internete bağlanıp sevdiğiniz sanatçının albümlerini satın alabilir ve lisanslanmış AAC formatlı şarkıları cihaza yükleyerek kullanabiliyorsunuz. Apple ın iTunes programı bu konuda oldukça esnek ve kullanıcıya bir çok seçenek sunuyor. Cihazın bir ekrana sahip olmaması direk olarak fiyatınada etki etmiş durumda ve neredeyse USB Flash Disk fiyatına bir iPod Mp3 çalıcı sahibi olabiliyoruz. 512 MB lık modelin fiyatı 99$ iken 1 GB lık modelin satış fiyatı 149$. Fiyat açısından bakılırsa oldukça kaliteli bir ürüne ayrıca yüksek kapasiteli bir USB diske çok makul bir seviyede sahip oluyorsunuz.

             

Apple her nekadar LCD ekranların bir avantaj teşkil etmediğini düşünsede kullanıcıların sadece daha büyük bir ekrana sahip olduğu için Mp3 playerlarını değiştirdikleri günümüzde oldukça cesaret gerektiren bir hareketle LCD ekransız olarak piyasaya sürülen iPod Shuffle fiyat avantajını kullanarak bu açığını kapatmaya çalışacak gibi görünüyor.

Apple'dan Flash diskli ucuz iPod Shuffle

iPodlar yanlarında gelen iTunes sayesinde ve standart halini alan kontrol tuşları ile kullanıcılar tarafından kabul görmüş ve büyük beyeni kazanmış ürünler. iPod Shuffle iTunes ve standart olan kolay tuş takımı ile zarif bir tasarımı oldukça ucuz bir fiyatla kullanıcıya sunuyor. Bakalım Flash hafızalı Mp3 çalarlar arasındada sabit disk taşıyan modeller arasında olduğu gibi zirveye oturabilecek mi. Creative ve I-river gibi firmalar büyük olasalıkla bu düşük fiyatlı ve ekransız Mp3 çalara bir cevap vereceklerdir. Herşey kullanıcıların yararına olacak gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim