Anlık Bildirim

ASUS 2 Z490 anakartını yanlışlıkla listeledi

Intel’in Comet Lake işlemcilerine yaklaştığımız şu günlerde anakart üreticisi ASUS lsitelediği anakartlarla heyecanı tazelemeyi başardı.

ASUS 2 Z490 anakartını yanlışlıkla listeledi Tam Boyutta Gör

Tayvanlı bilgisayar bileşenleri üreticisi ASUS Z490 yongasetini taşıyan 2 anakartını yanlışlıkla yayınladı. Durumun farkedilmesinin üzerine hızla kaldırılan modeller yine de bir kere internet dünyasıyla paylaşıldı.

Listelenen modeller Intel’in Comet Lake platformu için geliştirdiği üst seviye Z490 yongaseti çevresinde inşa edilmiş. Prime Z490-P şu ana kadarki P serisinde olduğu gibi daha mütevazi detaylara sahip.

Prime Z490-A

Prime Z490-A’da ise 3 PCIe X16 slotu ve birisi pasif soğutucuya sahip M.2 slotu dikkat çekiyor. Ayrıca firma Z490-A’da ses başlığının üzerine de daha fazla eğilerek kodeğin implantasyonunu iyileştirmeyi amaçlamış. Ses kodeğine özel katı kapasitörler ve ekstra bir ses yongası daha temiz bir deneyim vadedebilir.

ASUS 2 Z490 anakartını yanlışlıkla listeledi Tam Boyutta Gör

Diğer taraftan her iki anakartta da 8+4 pin CPU EPS konnektörü yeni işlemcilerin güç tüketimine dair bir ipucu içeriyor olabilir. Burada Z490-A kullanıcıları VRM soğutması konusunda da daha geniş pasif soğutucu bloğu sayesinde daha şanslı konumda olacak.

Fabrika çıkışı hazır gelen I/O dirseği de anakartın görselliğini arttıran bir detay olarak göze çarpıyor. Son olarak paylaşılan görseller mavi ekibin LGA 1200 soketine geçiş yapacağını doğruluyor.

Anakartların çıkış tarihi ve fiyat bilgisi ise paylaşılmamış. İşlemcilerin gelecek ayın sonlarına doğru satışa sunulacak olması beklendiği düşünülürse anakartların da o dönem boy göstermesi kuvvetle muhtemel.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8750 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus prime z490-a, asus prime z490-p ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim