Anlık Bildirim

Asus AiGuru S1 Wireless Skype Phone; Lider anakart üreticisi cep telefonundan sonra VoIP pazarında

6 milyondan fazlası sürekli aktif olan 100 milyondan fazla kayıtlı üyesi ve 5 milyar dolar fiyat etiketiyle Skype, hiç şüphesiz en büyük ve en popüler VoIP hizmet sağlayıcısı. Neredeyse Türk Telekom’a yakın piyasa değeri bulunan Skype; bilgisayardan bilgisayara yapılan aramaların ücretsiz olması ve istendiğinde makul ücretlerle sabit veya cep telefonlarının da aranabilmesine olanak vermesiyle yerel telekom şirketlerinin hepsine rakip olabilecek nitelikte.

Hizmet, popüler ve bilgisayar ile bağlantılı olunca hizmetle alakalı aksesuarların ve hizmetten yararlanan cihazların üretilmemesi beklenemez. Piyasada Skype’dan yararlanan bir çok cihaz bulunuyor. Yeni yeni hareketlenmeye başyalan ve her heçen gün yeni bir ürünün lanse edildiği Skype uyumlu cihaz pazarında Netgear, Logitech, Linksys, Siemens, Panasonic,Yaksu gibi üreticileri görmek mümkün. Yeni ürünü AiGuru S1 Wireless Skype Phone’u ile cep telefonu üretimi konusunda deneyimi bulunan Asus’da Skype uyumlu cihaz üreten üreticiler arasına katıldı.

Görünüşü bir cep telefonunu andıran ürün, Wi-Fi 802.11b/g kablosuz bağlantıyı destekliyor ve bilgisayar ile bağlantısını bu yolla sağlıyor. Wi-Fi destekli bir ürün olmasına rağmen, Skype’a bilgisayar bağımsız olarak erişemeyen ürün kullanıcı listesi görüntüleme veya Skype üzerinden VoIP aramalar yapabilmeniz için bilgisayarınızın açık olmasına gereksinim duyuyor.

Beraberinde bilgisayar ile kablosuz bağlantı kurabilmesi için Wi-Fi USB adaptörüyle birlikte gelen ürün, şarjını USB üzerinden yapmakta. AiGuru S1 Wireless Skype Phone, ürünü şarj eden ve masa üzerinde dik durmasını sağlayan masa üstü istasyonu ile birlikte geliyor. Lidyum-ion bataryaya sahip olan telefon, 25 saat bekleme 2.5 saat görüşme süresine sahip. Bu süreler bir cep telefonu ile kıyaslandığında oldukça düşük kalsalar da ev içinde kullanım için tasarlanmış bir ürün için oldukça yeterliler.

128x64 piksel çözünürlüğü bulunan arkadan aydınlatmalı renksiz bir ekrana sahip olan AiGuru S1 Wireless Skype Phone, üzerinden kullanıcı listesi, çağrı geçmişi gibi bilgilere ulaşılabilmesine olanak veriyor. Telefonun tek özelliği Skype üzerinden VoIP görüşmeleri yapabilmenizi sağlamak değil. AiGuru S1 Wireless Skype Phone ile Media Player’da çaldığınız müzikleri kablosuz olarak telefonun çektiği her noktaya ulaştırabiliyorsunuz. Üzerindeki kulaklık çıkışıyla bilgisayarınızda çalan müzikleri kimseyi rahatsız etmeden dinleyebileceğiniz gibi ürünün sahip olduğu hoparlör sayesinde kulaklıksız olarak da müzik dinleyebilirsiniz. Çalma listesinden şarkı seçme ve bir şarkıdan diğerine atlama özelliği bulunan telefonun Trustedreviews.com'da yer alan incelemesinde şarkıdan şarkıya atlama hızının yavaş olduğu belirtilmiş.

Trustedreviews.com ekibinin ses kalitesini oldukça başarılı bulduğu ürün, Wi-Fi desteğinin avantajı sayesinde oldukça geniş bir kapsama alanına da sahip. Eğer ürünle birlikte gelen USB Wi-Fi adaptörünün uygun konumlandırırsanız evinizin her noktasında sorunsuz bir şekilde Skype görüşmeleri yapabilmeniz mümkün.

Çalışabilmek için bilgisayara ihtiyaç duyması dışında bir eksiği bulunmayan ürünün yurtdışında yaklaşık 100 dolar satış etiketi bulunuyor. Asus’un ilk deneme için görünüşü ve kalitesiyle iyi bir ürün ortaya koyduğu gerçek fakat cihazın Wi-Fi destekli olmasına rağmen Skype görüşmeleri için bilgisayara ihtiyacı olması piyasadaki benzer rakiplerine nazaran tek farkının müzik yayını aktarabilmesi olmasına neden oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim