Anlık Bildirim

Asus SilentCool ile ekran kartlarına sessiz ve etkili soğutma

Ekran kartlarının yüksek ısı üretimleri nedeniyle standart bir ekran kartını sessiz soğutmak istiyorsanız ekstra soğutucu almak nerdeyse şart oldu. Bu 3. parti soğutucular arasında Artic Cooling gibi firmalar öne çıkmaktalar fakat bu çözümlerde genelde tamamen sessiz değiller. Özellikle belli bir ısı üretimini geçen ekran kartları için bu kadar dar alanda fansız çözüm en azından bugüne kadar imkansız idi.

Asus ısı pompası sayesinde ekran kartından çektiği ısıyı, döner kısmı ile işlemci fanından faydalanacak şekilde konumlandırabiliyor. Bu sayede kasanızdaki normal hava akımından yararlanıyor ve bir tane fanı eksiltebiliyor. Rakamlarla konuşmak gerekirse Asus'un yaptığı testlerde 110 C'a vuran Nvidia Ge-Force 6600 GT'nin pasif soğutması Asus'un hava akımlarını yakalayan teknolojisi sayesinde 70 C'a kadar düşebiliyor.

Asus SilentCool ile ekran kartlarına sessiz ve etkili soğutma
 
Yukardaki resimde Nvidia Ge-Force 7800 GT çipli geliştirilmekte olan bir kartın resimini görebilirsiniz.

ilginç tarafı Asus bu ürünle overclock yapılabileceğinide test sitelerine gönderdiği ürünlerle kanıtlamış durumda. Çoğu test sitesinde 500/1000 Mhz olan çekirdek ve ram hızları, çoğu sitede 570/1150 Mhz civarına kadar overclock edilebilmiş. Kısaca eğer kasanızda ekran kartı kaynaklı ses istemiyorsanız bu ürün tam size göre. Tavsiyemiz ise tek ısı pompasının yerine birden fazla ısı pompası kullanılması ve döner başlığın alanını genişletilmesi zira işlemci fanının üstünde çok fazla yer işgal eden bir cisim söz konusu değil.

Ürünün tek sorunu iyi soğutuculardan sayılan büyük ve ünlü markaların CPU soğutucuları ile uyumluluğunun değişken olması. Mesela Sycthe Ninja, Arctic Cooling Freezer 7 Pro gibi dik fan kullanan soğutucular ile uyumsuz. Ancak Thermalright'ın tüm ürünleri ve Zalman'ın 7000 serileri ile hala uyumlu. Asus'tan aldığımız bilgiye göre bu teknoloji orta seviye tüm Nvidia kartlara uyarlanacak. Fiyat olarak ise aynı fiyattaki bir üründen %5 farklı olacağı belirtilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim