Anlık Bildirim

ASUS'dan Skype destekli anakart serisi TeleSky, IEEE bir sonraki ethernet hızını belirledi; 100Gbps

ASUS'dan Skype destekli anakart

Bu yıl hiç kuşkusuz Skype için oldukça verimli geçti. 4.1 milyar dolar gibi uçuk bir fiyatla ebay tarafından satın alınan Skype, uyumlu donanımlar sayesinde bilgisayar bağımlılığından da kurtularak oturma odamızdaki telefonlardan dahi erişilebilir hale geldi.

Skype'ın popülerliği hızla arttıkça üreticilerinde ilgisi aynı oranda artmakta. Bilgisayar kullanıcıların yakından tanıdığı bir üretici olan ASUS'da Skype'ın popületesini göz ardı etmeyen firmalar arasına katıldı. ASUS'un TeleSky olarak isimlendirdiği serinin üyesi olan anakartlar, kutu içeriğinde yer alan bir aparat ile standart telefonları bilgisayarınıza bağlayarak Skype telefonu olarak kullanmanıza olanak verecekler.

M2N/TeleSky ve P5B/TeleSky isimli anakartları ile AMD ve Intel cephesinde Skype desteği sunacak Asus, bu desteği USB bir dönüştürücü ile sağlayacak. TeleSky serisi anakartların kutu içeriğine dahil edilecek olan USB bir adaptör ile kullanıcılar standart ev telefonlarını bilgisayara bağlayarak normal görüşmeler yanısıra Skype üzerinden VoIP aramaları da yapabilecekler. Unutmadan ekleyelim TeleSky serisi anakartlar ile 60 dakikalık Skype Out hizmeti de ücretsiz olarak sunulacak. Ortalama 7 milyonun üzerinde sürekli aktif kullanıcısı bulunan Skype, anlaşılan o ki önümüzdeki sene de isminden oldukça söz ettirecek.

IEEE bir sonraki ethernet hızını belirledi; 100Gbps

Başlığı okuyunca 1Gbps'ı bile doğru dürüst kullanmazken 100Gbps'da nereden çıktı diye düşünebilirsiniz fakat donanım dünyası tabii ki sadece ev kullanıcılarından ibaret değil. Internet üzerinden dosya, video, ses ve benzeri içerik sağlayan firmalar, yüklü veri trafiğini kesintiye uğratacak darboğazlar yaşamamak için ağ teknolojilerini yakından takip etmekteler. Ağ trafiğindeki hız iyileştirmeleri ileriye dönük olarak işlerini kolaylaştırmakta.

IEEE 802.3 HSSG standartı Multimode fiber (OM3 MMF) üzerinde 100 metre, Single-mode fiber (SMF) üzerinde 10KM uzaklığa kadar 100Gbps hızında veri iletişimine olanak sağlayacak. Bu hızlar tabii PC'nin ağa bağlantı hızı değil router ve switchler üzerinden akacak olan veri hızını tanımlamakta. Kısacası ağ üzerindeki PC'lerin bağlı oldukları veri otobanın hızını ve genişliğini belirtmekte.

ASUS'dan Skype destekli anakart serisi TeleSky, IEEE bir sonraki ethernet hızını belirledi; 100Gbps

2009 sonu 2010 başı gibi tamamlanması öngörülen IEEE 802.3 HSSG standartı, şu an kullanılan 10Gbps veri aktarım hızı teknolojisini temel alarak geliştirilmekte. Birbirine iliştirilmiş 10Gb'lik paketlerin tek hat üzerinden gönderilmesi veya en kolay yol bir çok hat kullanılarak 10Gb'lik paketlerin paralel olarak gönderilmesi şeklinde iş görmesi muhtemel teknolojinin, evimizdeki ağ bağlantısına bir katkısı olmayacak olsa da datacenter'ların gittikçe artan geniş band internet kullanımı karşısında yaşayacakları muhtemel dar boğazın önüne geçecektir. Haberin sonunda ülkemiz yurtdışı hat çıkışının 32Gbit civarında olduğunu söylersek sanırım bu ilerlemenin boyutu daha rahat anlaşılacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim