Anlık Bildirim

Asus'un nForce 3 chipsetli anakartı ASUS SK8N Ön incelemesi

Şimdiye kadar en bol içerikli Nforce 3 ön incelemesi web'de yayınlandı. Asus'un SK8N adlı ürününde hem chipset incelenmiş hemde işlemci bir manada test edilmiş . Testler elbette bir birer ön inceleme olduklarından dolayı kesin sonuçları vermemekle birlikte, son satış ürününe göre çok büyük bir değişiklik olmayacağını düşünebilirsiniz. İncelemede ilginç hususlardan birisi ise 1.6 Ghz Opteron işlemcinin 3 ghz p4'e Quake3 (ki intelin her zaman üstün olduğu bir testtir) testinde epeyce yaklaşmış olması ve Athlon XP'yi rahatlıkla geçmiş olması.

Bir diğer ilginç ve sevindirici haber ise Ram testlerinde Dual DDR-266 ram ile Dual DDR-400 ram'leri olan Intel'in son Pentium 4 chipsetine i875'i yine yaklaşmış çok yaklaşmış olması ve yine Athlon XP'nin DDR-400'lü performansına fark atmış olması. Genel olarak bakarsak nForce 3 oldukça iyi bir performans göstermiş. Chipset'in testtinin amacı ilerde karşılaşabileceğimiz Athlon 64'ün nasıl bir performans verecek olması hakkında bir çok ayrıntı vermesi.

Anlaşılan 2 Ghz hızında çıkacak olan Athlon 64 oldukça verimli bir işlemci olacak. Ancak bu verimliliğin Pentium 4'ün 3.2 Ghz işlemcisini yenebilip yenemeyeceği şüpheli. Bu yüzden belkide Athlon 64'ler ilk çıktıklarında pahalı olacaklarken yakın zaman içersinde büyük bir düşüş yaşayacaklar. Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir nokta Amd'nin kuzey köprüsünü işlemci üzerine entegre etmiş olması anakart fiyatlarınıda çok aşağı çekecek. Ama zaman içersinde 64-bit uygulamaların sayısı artarsa Intel'in büyük bir sorun ile yüz yüze kalacağı kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim