Anlık Bildirim

Athlon XP'nin 166 Mhz FSB Testleri

Amd her ne kadar 166 Mhz FSB'ye sahip Athlon'ları bu sene içinde duyurmayacak olsada. Kimse bizi 166 MHz FSB hızından alı koyamaz. Via KT-333 chipseti ile DDR-333'ü getirdi. Fakat bildiğiniz gibi bu sadece ram veriyolundaki artış işlemci-chipset arası veri yolu dar boğazına takıldığından dolayı performansta büyük bir artış getirmedi. Şimdi ise Athlon XP'nin kendisini bu hızda yani 166 Mhz'de çalıştırmak moda.

Testler DDR'lı bir Pentium 4 2.4 Ghz'e karşı yapılmış. Athlon'lar kendi içlerinde 3 farklı şekilde test edilmişler. Testler aynı saat hızında ama farklı ram ve bus hızlarında çalışan işlemciler ile yapılmış. Bunlar arasında rüya olarak nitelendirilebilecek tamamiyle 166 Mhz'de çalışan sistemde mevcut yada herhangi bir KT333'le gelen sadece 166 Mhz ram hızında çalışan sistemde var.

Testlerde %7-15 arasında bir artış gözlenmiş ki bence oldukça iyi bir artış. Eğer sizde Athlon XP'nizin zahmetlide olsa çarpan kilidini kırmayı düşünüyorsanız neyle karşılacağınız hakkında güzel bir test. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim