Anlık Bildirim

Çin'in, hamilelik testleri yoluyla dünya çapında genetik veri topladığı ortaya çıktı

Reuters'in özel haberine göre Çin ordusuyla işbirliği içinde geliştirilien NIFTY marka hamilelik testleri, dünya çapında genetik veri toplamak için kullanılıyor.

Çin, hamilelik testleriyle genetik veri topluyor Tam Boyutta Gör

Reuters araştırması, Çin'in dünyanın dört bir yanından genetik veri topladığını ortaya çıkardı. Çin'de üretilen popüler doğum öncesi testi NIFTY, ortaya çıktığı üzere, hamile kadınların genetik bilgilerini geliştirme şirketine gönderiyor. Başka bir endişe verici gerçek daha var: Çin ordusu da testin oluşturulmasına katıldı. ABD ise Çinli üreticinin bu tür eylemlerinin ulusal güvenliğe doğrudan bir tehdit olduğunu belirtiyor.

Milyonlarca hamile kadın tarafından kullanılan doğum öncesi testi, Çinli şirket BGI Group tarafından Çin ordusuyla işbirliği içinde geliştirildi. 2013 yılında yurt dışına dağıtmaya başladılar. NIFTY markası altında, dünyanın en çok satan invaziv olmayan doğum öncesi testlerinden biridir. Test, Down sendromu gibi gelişmekte olan fetüste anormallikler aramak için hamile bir kadının kan örneğini kontrol ediyor.

Çin, hamilelik testleriyle genetik veri topluyor Tam Boyutta Gör

8 milyondan fazla kadın kullandı

Bugüne kadar, dünya çapında 8 milyondan fazla kadın bu testi kullandığı tahmin ediliyor. NIFTY, İngiltere, Avrupa, Kanada, Avustralya, Tayland ve Hindistan dahil olmak üzere en az 52 ülkede satılmakta. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise satılmıyor. Zira ABD, Çin'in Amerikalıların ve Avrupalıların sağlığı hakkında veri toplamaya çalıştığı konusunda bilgi sahibiydi. Ayrıca BGI'nin genetik verilerin toplanması ve analizi konusundaki eylemleri, Devletler tarafından ulusal güvenliğe tehdit olarak görülüyor.

Reuters, Avrupa ve Asya'dan kadınlar da dahil olmak üzere teste giren 500'den fazla kadının genetik verilerinin şu anda BGI tarafından yönetilen Shenzhen'deki hükümet tarafından finanse edilen Ulusal Genebank'ta tutulduğunu tespit etti.

Çin, hamilelik testleriyle genetik veri topluyor Tam Boyutta Gör

BGI genetik verileri kullandığını doğruladı

Buna karşılık BGI, Hong Kong'daki laboratuvarına gönderilen kan örneklerini ve testlerden elde edilen genetik verileri "nüfus araştırması için" kullandığını doğruladı. Resmi olarak, her şey açık: haber ajansları BGI anlaşmalarının veya gizlilik kurallarının ihlal edildiğine dair kanıt bulamadılar. Şirket, imzalı bir onay aldığını ve beş yıl sonra yabancı örnekleri ve verileri imha ettiğini söyledi.

Bununla birlikte, testin gizlilik politikası, toplanan verilerin, Çin'in "doğrudan ulusal güvenliği veya ulusal savunması ile ilgili olduğunda" aktarılabileceğini belirtiyor. BGI, Çin makamları tarafından NIFTY verilerinin istenmediğini de belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7734 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bgi, NIFTY ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim