Anlık Bildirim

Telefonunuzun suya dayanıklı olup olmadığını test eden uygulama yayınlandı

Google Play'de yayınlanan Water Resistance Tester adlı uygulama, suya daldırmanıza gerek kalmadan telefonunuzun suya dayanıklı olup olmadığını gösteriyor.

Telefonunuzun suya dayanıklı olup olmadığını test edin Tam Boyutta Gör

Google Play'de telefonunuzun suya dayanıklılığını test etmenizi sağlayan yeni bir Water Resistance Tester uygulaması ortaya çıktı. Üstelik cihazınızı suya daldırmadan.

Uygulama akıllı telefonunuzun barometresini kullanıyor ve bu sayede de su geçirmezliğini ölçmek için cihazın suya batırılması gerekmiyor. Uygulamanın çalışma mantığı ise şu şekilde: Barometrik sensör, cihazın içindeki basınç seviyesini algılıyor ve uygulama bu basınçtaki değişiklikleri ölçüyor.

Telefonunuzun suya dayanıklı olup olmadığını test edin Tam Boyutta Gör

Telefonun suya dayanıklılığı nasıl test ediliyor?

Ölçüm yapmak için telefonu düz bir yüzeye koyup iki başparmağınız ile ekrana sıkıca bastırmanız gerekiyor. Kontrol ettikten sonra uygulama, telefonunuzun su geçirmez olup olmadığını size söyleyecektir. Uygulama yalnızca belirli bir koruma sertifikası olan (IP67 / IP68) veya bir barometre ile donatılmış akıllı telefonları desteklemekte. Water Resistance Tester'ın açıklamalarında ise şu ibarelere yer verilmiş:

"Bu uygulama, telefonunuzda yerleşik barometreyi kullanarak IP67 / IP68 su geçirmez contaların, telefonunuzda olup olmadığını kontrol etmenize yardımcı olur. Cihazın düşmesi ve eskimesi nedeniyle contaların zarar görebileceğini lütfen unutmayın ve telefonunuzu sıvılardan uzak tutun!"

Android Police ve The Verge gibi portallar, uygulamayı birkaç cihazda test etti ve her durumda sonuçlar akıllı telefonların özelliklerinde belirtilenlerle tutarlıydı. Geliştirici Ray Wang, insanların akıllı telefonlarının tamir edildikten, kullanılmış bir cihaz satın aldıktan veya yıllarca aktif olarak kullanıldıktan sonra suya dayanıklılığını test etmelerine yardımcı olmak için uygulamayı oluşturduğunu söylüyor. Uygulamanın Reddit'teki tartışma konusu ise oldukça doğru çalıştığını gösteriyor.

Water Resistance Tester Water Resistance Tester Water Resistance Tester Water Resistance Tester Ray W Araçlar Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13083 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, mobil uygulama ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim