Anlık Bildirim

Beklenen oldu: Covid-19 vakalarında çocuk hasta oranı artıyor

Yakın zamanda okulların açılmasının ardından koronavirüs vakalarındaki çocuk hasta oranında ciddi bir artış görülüyor. Şimdiden hastanelerde yatak sıkıntısı başladı.

Salgın ve okul Tam Boyutta Gör

6 Eylül'de okulların açılmasının ardından beklenen oldu. Son dönemde hastaneye başvuran koronavirüs vakalarında çocuk oranının ciddi bir artışı gözlemleniyor. Uzmanlara göre okul açılmadan önceki zamanlara göre çocuk vakalarında birkaç misli artış söz konusu. 

Maske ve sosyal mesafenin yanında aşı da gerekli 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı ve Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli'nin aktardığına göre, Cebeci Hastanesi'nde şu an çocuk hastalara, yetişkinlere ayrılan yerler gibi yer ayrılmak zorunda kalınıyor.

Çocuklarda Covid-19 aşısı Tam Boyutta Gör

Şu an hastanedeki yeni doğan ve çocuk enfeksiyonundaki 8 yatağın dolu olduğunu söyleyen Kendirli, acilde de bir hastanın yatak beklediğini belirtiyor. Prof. Dr. Kendirli'nin belirttiğine göre, enfeksiyon çoğunlukla çocuğun ve ailenin aşı olmaması durumunda görülüyor. Kendirli bu açıdan, maske kullanmanın ve sosyal mesafeye dikkat etmenin yanı sıra aşı olunmasını da öneriyor.

Çocuk koronavirüs vakası artış göstermeye başladı!

Çocuk vakalar %30'lara çıktı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi de çocuklarda Covid-19 vakalarının arttığına dikkat çekiyor ve bunun en büyük etkeninin okulların açılması olduğunu söylüyor. Öte yandan Çiftçi, yakın zamanda tatilin bitmesini ve insan aktivitesinin artmasını da salgının ilerlemesinin sebeplerinden birisi olarak gösteriyor. Çiftçi buna ek olarak, çocuk vakalardaki pozitif oranın %8'den %30'lara çıktığını söylüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7657 kez okundu.
31 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
okullar açılıyor, çocuk vaka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim