Anlık Bildirim

Araştırmalara göre Covid-19 sonrası bazı hastalarda saç dökülmesi yaşanıyor

Cerrahpaşa'da yapılan bir araştırmaya göre Covid-19 geçiren hastaların belli bir kısmında saç dökülmesi yaşanıyor. Uzmanlar halen devam eden araştırmadan bazı bilgileri paylaştı.

Covid-19 sonrası saçlar dökülüyor Tam Boyutta Gör

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki uzmanlar yaptıkları incelemeler sonucunda Covid-19 geçirenlerin yaklaşık %25 ila %30'unda saç dökülmesi probleminin ortaya çıktığını gördüler. Bununla birlikte uzmanlar bu saç dökülmesinin geçici bir durum olduğunu söylüyorlar. 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay halen devam etmekte olan araştırmaları hakkında bilgiler verdi. Şimdiye kadar öğrenilene göre koronavirüs geçiren hastaların dörtte birinden fazlasında, hastalığı atlattıktan 2-3 ay sonra şiddetli saç dökülmesi meydana geliyor. 

Dökülen saçlar sonra geri geliyor

Kutlubay çalışmalarında bugüne kadar bin hastanın incelendiğini söyledi. Bu hastaların %25-%30'unda farklı derecelerde saç dökülmesi tespit edildiğini ancak bu dökülmenin 8 ay içinde son bulduğunu belirtti. Ayrıca 8 aydan sonra saç dökülmesi durmakla kalmıyor, dökülen saçlar tekrar geri çıkıyor. Kutlubay'ın aktardığına göre bunun sebebi virüsün vücut direncini azaltmasından kaynaklanıyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5935 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
saç dökülmesi, cerrahpaşa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim