Anlık Bildirim

Creative Zii; Yeni bir medya işlemcisi mi geliyor?

Creative Zii; Yeni bir medya işlemcisi mi geliyor?

Ses kartları, çoklu ortam çözümleri ve taşınabilir medya oynatıcılarıyla donanım dünyasına yön veren isimlerden biri olan Creative, kapalı kapılar ardında belki de firma tarihinin en önemli yatırımı üzerinde çalışmaya devam ediyor. Creative'in kısa bir süre önce resmi internet sitesini yayına açtığı ve Zii; Stemcell Computing sloganından başka herhangi bir detayını paylaşmadığı yeni ürünü hakkında sır perdesi aralanıyor.

Creative'in resmi duyurusunu 8 Ocak'ta Las Vegas'da başlayacak Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yapmaya hazırlandığı yeni ürünü hakkında bir süredir çeşitli dedikodular kulakta kulağa dolaşmakta. Firmanın popüler oyun konsolu Wii'den esinlendiği, oyun konsollarıyla ilgili özel bir proje olduğu ve hatta yeni bir çevreci bilgisayar açılımına hazırlık yapıldığı gibi pek çok iddia hâlâ tartışılmakta.

Yaşanan tüm bu gelişmelere epiZENter sitesi yeni bir boyut kazandırdı. Siteye göre, Creative'in "Top Secret" ibareli Zii projesinin esasında firmanın üzerinde çalıştığı yeni bir işlemci olduğunu iddia ediliyor. Gelen bilgilere göre Zii, Creative'in daha önce hazırladığı herhangi bir başka işlemciye benzemeyecek ve tamamiyle yeni ve farklı bir çözüm olarak firmanın yeni nesil ürünlerinde kullanılacak.

Hatırlanacağı üzere X-Fi ses işlemcisinin hesaplama gücü açısından 2GHz'de çalışan bir Pentium 4 işlemcisinden daha güçlü olduğu iddiaları zamanında uzun süre tartışılmıştı. Fakat Zii projesi daha farklı olacak gibi görünüyor. Zira Creative'in resmi internet sitesindeki "Stemcell Computing" ibaresi, işlemcinin sadece ses uygulamalarıyla sınırlı kalmayıp daha genel amaçlı kullanılabileceği izlenimi de yaratmıyor değil.

Creative cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte yeni çıkan haberler, Zii'nin yeni bir işlemci veya yardımcı işlemci olabileceği yönünde sinyaller veriyor. Kapılarını açmasına artık iki haftadan daha kısa bir süre kalan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı, yapılacak yeni lansmanalar ve tanıtılacak yepyeni ürünler ile birlikte devam eden küresel ekonomik krize rağmen sektöre yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim