Anlık Bildirim

27 dolarlık Bitcoin yatırımını unutan kişi milyarder oldu

Sanal para birimi Bitcoin'e ilgi giderek büyüyor. Buna bağlı olarak para biriminin değeri de artarken, 2009 yılında yaptığı yatırımı unutan bir kişi tekrar bulduğu Bitcoin'leriyle zengin oldu.
27 dolarlık Bitcoin yatırımını unutan kişi milyarder oldu
 
Sanal para birimi Bitcoin hala çok fazla tartışılsa da kullanan kişiler ve kurumlar giderek artıyor. 3 Ocak 2009'da ilk Bitcoin'ler piyasaya çıkmaya başlarken bu dönemde 1 Bitcoin bir kaç kuruşluk değere sahipti. Aradan geçen yaklaşık 6 yılın ardından ise bugün 1 Bitcoin yaklaşık 423 dolar (1232 TL) değere sahip.
Norveç'li bir vatandaş ise Bitcoin'in ilk defa piyasada görüldüğü 2009 yılında 150 kroner (27 dolar) yatırım yaparak 5000 Bitcoin satın almış ve sanal paralarını öylece unutmuş. 2013 yılına geldiğimizde yaptığı yatırımı hatırlayan Kristoffer Koch isimli kişi bu kez de Bitcoin cüzdanına erişebilmesi için gerekli özel şifresini unutmuştu. Sonrasında şifresini hatırlamak için biraz çaba sarf eden Koch cüzdanına eriştiğinde ise hoş bir sürpriz onu bekliyordu. 2009 yılında aldığı 5000 Bitcoin'in değeri binlerce kez katlanarak yaklaşık 900 bin dolar seviyesine ulaşmıştı.

Kullanıcı bu miktarın Norveç'in başkenti Oslo'dan bir ev satın almak için yeterli olacağını belirtiyor. 2009 yılında yaptığı 27 dolarlık yatırımın onu ev sahibi yapacağı önceden söylense muhtemelen kendisi de inanmayacaktı. Bitcoinler bugün sanal ortamda ya da dünya üzerinde farklı ülkelerde bulunan ATM'ler aracılığıyla bozdurulabiliyor. Hatta hatırlatmak gerekirse Avrupa'nın ilk Bitcoin ATM'si İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kurulmuştu ve hala işlem yapmaya devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30687 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bitcoinlerini unuttu, bitcoin kaç para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim