Anlık Bildirim

ABD Deniz Kuvvetleri, robot itfaiyecilerini test etmeye hazırlanıyor

Teknolojinin gelişmesiyle beraber insanlar için oldukça tehlikeli işler için robotlardan yardım alınmaya devam ediyor. Bu noktada Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri, BBC'nin yaptığı habere göre robot itfaiyecilerini test etmeye hazırlanıyor.
Testlerine önümüzdeki yaz aylarında yapılacağı belirtilen "Gemi Üstü Özerk Yangın Söndürme Robotu (SAFFiR)" isimli robot itfaiyeciler, yoğun sıcaklığa dayanak şekilde normal bir insan boyutunda geliştiriliyor. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere gemiler üzerinde meydana gelebilecek olası yangılarla mücadele etme görevleri bulunan ve gerçek itfaiyeciler ile ortaklaşa çalışmak üzere programlanan robotlar, Virginia Tech başta olmak üzere diğer birçok Amerika merkezli üniversite tarafından ortaklaşa hazırlanıyor. Yangın söndürme yanında, yangın hortumu taşıma, vanaları açma veya gelişmiş görüntüleme sistemleriyle yaralı personel arama gibi özellikleri de bulunan robotlar, açıklandığı kadarıyla iki farklı (Boyutlar değişiklik gösteriyor) versiyona da sahipler.
Robot itfaiyecilerin önümüzdeki yaz aylarında emekliye ayrılan USS Shadwell gemisi üzerinde test edileceği verilen bilgiler arasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim