Anlık Bildirim

Dövme formunda geliştirilen elektrokimyasal biyosensör, sporcuların laktat değerleri hakkında bilgi verebiliyor

İnsan vücudu hareket halinde olsun ya da olmasın belirli bir miktarda laktik asit üretir. Normal şartlar altında rahatça yok edilebilen bu asit, ağır egzersiz durumlarında artan aşırı üretim sonucu yok edilemeyerek vücudun kolayca yorulmasına neden olur. Laktat eşiği denilen bu sınırın özellikle yüksek enerji ve dayanıklılık isteyen sporlar için belirlenmesi ve bu duruma göre farklı tempoların ayarlanması gerekir. Bu doğrultuda California Üniversitesi'nden Prof Joseph Wang, dövme formunda hazırladığı elektrokimyasal biyosensör ile sporcuların laktat değerleri hakkında anlık olarak bilgi alınmasına imkan veriyor.
Günümüzde bu testler için kullanılan cihazların oldukça hantal olması ve ölçümlerin kan testleri ile yapılması sonucu geliştirildiği belirtilen ürün, esnek ve dövme benzeri yapısıyla sporcular yanında askerlerin de koluna takılarak anlık olarak laktat değeri hakkında bilgi verebiliyor. Özellikle yapılan aktiviteler sırasında sporcuya bilgi vererek tempo ayarlama sürecine katkı sağlayabileceği düşünülen elektrokimyasal biyosensörün, yapılan denemlerde de oldukça başarılı sonuçlara ulaştığı belirtiliyor.
Araştırma geliştirme sürecinin devam ettiği belirtilen teknolojinin, ileride daha çok kan laktat ile ter laktat düzeyleriyle ilgili konular üzerine yoğunlaşması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim