Anlık Bildirim

FAA testlerine göre dünyanın en hızlı sivil hava aracı Citation X oldu

Özellikle iş adamlarının kıtalar arası yolculuk yaparken kullandığı nispeten ufak gövdeli hava araçları, bu yolculukların süresini kısaltmak adına gün geçtikçe gelişimlerini sürdürüyorlar. ABD Havacılık Dairesi FAA'nın yaptığı son testlere göre ise bu uçakların geldikleri son nokta, 0.935 Mach (Saatte 700 mil / 1,126 km) olarak kesinleşmiş durumda.
Daha önce yapılan testlerde 0.925 Mach hız ile Gulfstream G650 modeli dünyanın en hızlı sivil hava aracı ünvanını kazanmıştı. Sivil havacılığa yakından ilgi duyan kişilerin yakından tanıdığı Cessna firmasının hazırladığı Citation X ise, FAA test programı kapsamında yaptığı 1400 saatlik uçuş sonucunda G650'nin elde ettiği rekoru 0.935 Mach seviyesine taşıyarak "dünyanın en hızlı sivil hava aracı rekorunun" yeni sahibi oldu. 9 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtilen Citation X, Rolls-Royce yapımı AE3007C2 turbo fan motorlarıyla da maksimum 3,242 deniz mili (6,009 km) uçuş mesafesi ve 51,000 feet yükseklik gibi teknik detaylar ortaya koyabiliyor.
Cessna'nın hızlı uçağı Citation X hakkında yapılan demeler sırasında kayıt altına alınan videoları buradan izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1049 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim