Anlık Bildirim

Türkiye’de üretilen "taşınabilir kan pompası" ticarileştiriliyor

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde geliştirilen “taşınabilir kan pompası”nın ticari satışları için protokol imzalandı. Taşınabilir kan pompası, sokakta dahi takılabilecek taşınabilir bir ünite olacak.

Türkiye’de üretilen 'taşınabilir kan pompası' ticarileştiriliyor Tam Boyutta Gör
 

Dolaşım ve solunum yetmezliği yaşayan hastalarda kullanılması için Dokuz Eylül Üniversitesi’nde geliştirilen “taşınabilir kan pompası”nın ticari satışları için protokol imzalandı. Hastalar ve devlet kurumları, üniversitede geliştirilen kan pompasını satın alabilecek.

Prof. Dr. Erdem Silistreli tarafından hazırlanan projenin patent lisanslama ön protokolü imzalandı. Protokolün sanayi ayağını Alvimedica Tıbbi Ürünler AŞ yürütecek. Alvimedica, Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında devlet desteğiyle ilaçlı stent ve kalp kapakçığı da üretecek.

Her yerde kullanılabilecek

Taşınabilir kan pompası kalp ameliyatlarından çıkışta sorun yaşayanlarda, ağır kalp krizi geçiren hastalarda, kalp ya da akciğer nakli bekleyenlerde, boğulma, zehirlenme gibi durumlarda destek verecek. Üretilecek pompa, kır ve sokak koşullarında dahi takılabilecek taşınabilir bir ünite olacak.

Bazı hastanelerdeki yüz binlerce lira maliyetli yaşam destek sistemi taşınabilir olmadığı için çok sayıda hastanın yaşamını yitirdiğini dile getiren Silistreli, daha ucuz ve ulaşılabilir cihazlarla hayatların kurtarılabileceğini belirtti.

Kan pompasının ticarileştirilmesi için imzalanan protokole göre üretimin tamamı Türkiye sınırları içinde gerçekleştirilecek. Ayrıca çocuklarda da kullanılabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim