Anlık Bildirim

DivX 6.0 ; Daha yüksek kalite, daha küçük boyut ve fazlası

Bilgisayar ve ev sinema sistemlerinde DVD nin çıkmasıyla yaşanan görüntü ve ses devriminin ardından herhalde daha çok ses getiren diğer bir gelişme DivX video sıkıştırma formatının ortaya çıkışı olmuştur. 4.5GB yer kaplayan 5.1 AC3 ses ve MPEG2 video formatlı bir filmi DivX sayesinde 700MB lık bir CD ye stereo sese sahip olarak görüntüden çok az bir kayıp ile sıkıştırmak mümkün oldu.

DivX Networks, video sıkıştırma codec'i DivX'in 4.0 versiyonu ile yaşanan performans sorunlarına 5.0 da görüntü kalitesinde de artış sağlayarak çözüm getirdi. Şu an 20 milyondan fazla DivX sertifikalı ev içi kullanım ve ya taşınabilir görüntüleme ve kayıt cihazı piyasaya sürülmüş durumda. DivX Networks son derece popüler olan ve sektörde kabul gören DivX video sıkıştırma formatını yeni 6.0 versiyonu ile çok daha ileri seviyelere taşıyor, öyleki 6.0 ile birlikte gelen yenilikler ile DivX filmler artık DVD filmlerde olduğu gibi etkileşimli menülere, gömülü çoklu alt yazı seçeneklerine ve ses seçeneklerine sahip olacaklar.

Divx Networks, ayrıca Thomson/Fraunhofer Labs MP3 codec lisansınıda alarak DivX 6.0'a resmi MP3 Surround sound desteğini eklemiş bulunuyor. DivX 6.0 ile DivX 5.0 a göre görüntü kelitesi hem daha üst seviyelere taşınmış hem de sıkıştırma performansında yer yer %10 ile %20 arası artış sağlanmış durumda. DivX Networks, DivX 6.0'da daha çok tüketicilere yönelik iyileştirmelere gitmiş ve görüntü kalitesindeki artış, kolay ve hızlı bir şekilde video düzenleme araçları, etkileşimli menüler, yüksek ses kalitesi ile daha fazla kullanıcının ilgisini, bu formatı destekleyen cihazların üzerine çekmeyi amaçlamakta.

DivX 6.0 ile kullanıcılara, XSUB alt yazı desteği sayesinde film içerisinde bir den fazla alt yazı seçeneği, Etkileşimli menüler ile film başlangıcında aynı DVD lerde olduğu gibi sahne, ses, alt yazı yada benzeri başka seçimlerin yapılabileceği giriş ekranları, Chapter points sayesinde daha önceden tanımlanmış sahnelere hızlıca geçişler (DVD filmlerdeki sahne seçeneği gibi), Alternatif ses seçenekleri ile aynı DVD filmlerde olduğu gibi film için ayrı ayrı kayıt edilmiş olan başka dillerde veya değişik ses düzenlerinde ki ses seçenekleri arasında seçim yapabilme, XTAG ile MP3 dosyalarında olduğu gibi filmlere gizli isim, yönetmen veya oyuncular ile ilgili bilgiler girebilme ve .divx DivX dosya formatı ile kullanıcıların artık .avi uzantılı dosyalarla DivX ile kodlanmış dosyalar arasında kolay ayrım yapabilmeleri sağlanmış oluyor.

Sektördeki bir çok yazılım ve donanım üreticisi şimdiden DivX 6.0 destekli ürünleri ilgili duyuruları yapmış durumdalar. Pinnacle (Video düzenleme donanımları üreticisi), Cyberlink (Power DVD ve benzeri video izleme düzenleme yazılımları), Inter Video (Win DVD) DivX 6.0'ı gelecek ürünlerinde destekleyeceğini açıklayan firmalar arasında.

Günümüzün en popüler video sıkıştırma formatı ile ilgili daha fazla bilgi için haber linkini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim