Anlık Bildirim

Dünyanın 2KW'lık ilk güç kaynağı, en hızlı belleği ve en ince mp3 çaları

Dünyanın 2000 Watt'lık (2KW) İlk Güç Kaynağı Ultra'dan

Özellikle yeni nesil ekran kartları ile artan güç ihtiyacını karşılamak amacı ile firmalar çeşitli çözümlerini gün yüzüne çıkarıyorlar. Geçtiğimiz birkaç yıl öncesine kadar 300watt'lık bir güç kaynağı en iddialı sistemi bile kaldırabilirken bugün neredeyse esamesi bile okunmuyor. Güç kaynağı piyasasında artık firmalar 1KW (1000Watt) ve üzeri çözümlerini gün yüzüne çıkarmaya başladılar. Özellikle Enermax, Tagan, PC Power & Cooling, Thermaltake vb.. gibi bu alanda iddialı olan firmaların 1KW'lık çözümleri piyasada satılmakta. Ülkemizde çok bilinmese bile yurt dışında popüler markalardan biri olan Ultra'nın modüler bir yapıya sahip olan 1KW'lık yeni güç kaynağını haberlerini geçtiğimiz günlerde forumlarımızda vermiştik. Fakat son gelen bilgilere göre Ultra boş durmamış ve 8-11 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'da yapılacak CES 2007 Tüketici Elektroniği Fuarında dünyanın ilk 2KW'lık güç kaynağını sergileyecek.

Gelen bilgilere göre firmanın 2KW'lık yeni güç kayanğı Ultra X3, kullanıcılara sağladığı yüksek gücün yanında modüler yapıya sahip olması ile de oldukça iddialı. Ürünü hazırlayan Ultra firmasına göre, 2KW'lık bir güç kaynağı kesinlikle ihtiyaç fazlası bir ürün değil ve kısa bir süre içinde kişisel bilgisyarlarda bu kadar yüksek güce ihtiyaç duyulacağını ifade etmekteler. Yine firmaya göre özellikle kısa bir süre içinde yaygınlaşması beklenen 4 çekirdekli (Quad-Core) işlemciler ve 4 grafik işlemciden oluşan (Quad-GPU) sistemlerin birlikte kullanılması ile ortaya çıkacak yüksek güç ihtiyacının X3 gibi ürünler ile karşılanacağı belirtilmekte. Tipik yük altında bile %80 verimliliğe ulaşabilen Ultra'nın X3 Modular 2KW PSU'nun gün yüzüne çıkan bazı özellikleri şu şekilde;

* Modüler Dizayn; Bu sayede özellikle kasa içi kablo karmaşasının önüne geçilmesi ve yine bu saywede kasa içi hava sirkülasyonunun geliştirilmesi sağlanıyor.
* Güç Koruması; Özellikle bizim ülkemiz gibi ani elektriksel dalgalanmalarının olduğu yerler göz önünde bulundurularak hazırlanan bu özellik sayesinde güç kaynağı çeşitli voltaj dalgalanmalarına karşı hem kendini hemde sistemi koruyor.
* Garanti; Ömür boyu ürün garantisi var.

2007 yılının ilk aylarında piyasaya çıkması beklenen Ultra X3 Modular 2000W PSU'nun fiyatı hakkında henüz net bir bilgi yok ama bu alanda ilk olması ve modüler bir yapıya sahip olduğunu düşündüğümüzde açıkçası fiyatının oldukça yüksek olacağını tahmin etmek güç olmasa gerek.

Dünyanın En Hızlı DDR2 Belleği Patriot'dan: Yeni Rekor 1302MHz

Yüksek performanslı ve kaliteli bellekleri ile ülkemizde de ciddi anlamda popüler olan Patriot, önümüzdeki günlerde Las Vegas'da yapılacak Tüketici Elektroniği Fuarında (CES 2007) gün yüzüne çıkaracağı tam 1302MHz'de (PC2-10100) çalışan ve bu noktada en azından şimdilik! dünyanın en hızlı DDR2 belleklerini duyurmuş durumda. Özellikle nVidia’nın nForce 680i SLI yonga setinin belleklere yönelik avantajlarını tam anlamıyla kullanan yeni belleklerin, özellikle overclockerlar - hız aşırtma severler - ve en iyisini isteyenler için hazırlandığı bildirilmekte buna ek olarakta yeni belleklerin nVidia'nın 680i SLI yonga setiyle Intel'in en güncel 4 çekirdekli işlemcileri ile birlikte kullanılması öneriliyor.

Şu an için 1302MHz'de çalışan yeni dünya rekortmeni belleklere ait görüntü ve sahip olacağı soğutma çözümlerine ait bilgiler açıklanmış değil. Yine yapılan tahminlere göre belleklerin ilk etapta 2×1GB'lık kitler halinde satışa çıkabileceği söyleniyor. Patriot'un ulaştığı 1302Mhz'den önce Corsair Dominator modeli ve OCZ'de su soğutmaya sahip modeli Flex XLC ile ortalama 1200MHz civarını görebildikleri belirtiliyordu. Özellikle DDR2 bellekler kısa bir süre öncesine kadar 667MHz ve 800MHz olarak düşünülmekteydi, zira JEDEC'in çalışmaları da bu yöndeydi fakat hızlar aldı başını gitti. Bu noktada tabii 2007'nin özellikle ikinci yarısı ile birlikte Intel'in yeni yonga setlerine paralel olarak yavaş yavaş DDR3 belleklerin daha düşük güç tüketimi ve paralel olarak daha düşük sıcaklık seviyeleri ile 1066MHZ'den başalayan hızlar ile piyasada yaygınlaşmaya başlaması da bekleniyor.

Dünyanın En İnce MP3 Çaları Walletex'den

2000'li yılların başı ile başlayan MP3 çalarlara yönelik akım ilk başlarda istenilen düzeye ulaşamamış gibi görünse bile özellikle Apple'ın iPod'ları ile birlikte ciddi bir ivmelenme kazandı ve günümüzün trendlerinden biri haline gelebildi. Bilindiği gibi MP3 çalarlar için belkide en önemli husus ve boyut ve ağırlık yapılarıdır. En küçük boyutu, olabilecek en hafifi şekilde ve yine göze hoş gelen bir tasarım ile ki buna birde yüksek depolama kapasitesi ekleyebilen firmalar bu alanda başarıyı yakalayabilyorlar. Yurt dışında özellikle ekonomik MP3 çalarları ve ince çözümleri ile bilinen Walletex firması dünyanın en ince MP3 çalarını duyurdu.

Dünyanın 2KW'lık ilk güç kaynağı, en hızlı belleği ve en ince mp3 çaları

Ürün hakkında ortaya çıkan birkaç resim ve birkaç ufak ayrıntı dışında henüz net bilgiler bulunmuyor. Gelen bilgilere göre ve resimlere göre ürün üzerinde herhangi bir ekran bulunmuyor. Değiştirilebilir ön planele sahip olan MP3 çaların suya, toza, yüksek ısıya ve darbeye karşı korumalı olduğu belirtiliyor. Kart inceliğinde olan ürün üzerinde çift taraflı usb portu bulunuyor. Bu konnektörü bulunuyor. Bu konnektör vasıtası ile cihaz 3 farklı fonksiyonu gerçekleştirebiliyor. Usb üzerinde diğer cihazlar ile bağlantı sağlayabiliyor, şarj olabiliyor ve ses çıkışı olarak kullanılabiliyor. Ürünün şu an için fiyatı hakkında bir bilgi bulunmuyor ama firmanın hedefi önümüzdeki Haziran ayı ile birlikte ürünü piyasaya sürebilmek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim