Anlık Bildirim

İkonik model artık elektrikli: Ford F-150 Lightning resmi olarak tanıtıldı

Kuzey Amerika pazarının en popüler modeli artık tamamen elektrikli seçeneğe de sahip. Bugün örtüsü kaldırılan F-150 Lightning, önümüzdeki yıl satışa sunulmuş olacak. İşte tüm detaylar:

Elektrikli Ford F-150 Lightning tasarımı, fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Ford, kısa süre önce ipucu görsellerini paylaştığı tamamen elektrikli F-150 Lightning modeli üzerindeki örtüyü kaldırdı. Elektrikli F-150 Lightning'in ABD'de 40 bin ila 90 bin dolar aralığında geniş bir fiyat yelpazesiyle satışa sunulacak. Tabii bu fiyatlara ülkedeki 7500 dolarlık teşvik dahil değil.

Tasarım olarak 39 yıldır ABD'nin en çok satan aracı olan içten yanmalı motorlu kardeşinin izlediği yoldan çok uzaklaşmayan F-150 Lightning'in kapalı bir panel şeklinde tasarlanan panjuru tercih edilen donanım seviyesine göre üç farklı tasarıma sahip. Ön bölümde boylu boyunca uzanan ışık şeridi de dikkat çeken detaylar arasında. Arka kısımda da stopları bağlayan bir ışık şeridi bulunuyor fakat bu detaya yalnızca üst paketlerde yer verilmiş.

Yeni Ford F-150 Lightning, yalnızca SuperCrew adı verilen çift kabinli gövde tipiyle tercih edilebilecek. Bu versiyonun kasası yaklaşık 168 cm uzunluğa sahip. İçten yanmalı motorlu kardeşinden 2.54 cm daha uzun ve 4.30 cm daha yüksek olan elektrikli modelin genişliği ve aks mesafesiyse aynı.

Ford F-150 Lightning neler sunuyor?

Elektrikli Ford F-150 Lightning'de iki farklı lityum iyon batarya seçeneği sunuluyor. Standart menzil adı verilen seçenekte EPA ölçümlerine göre 370 kilometre sürüş menzili hedefleniyor. Uzun menzil isimli seçenekteyse tam dolu batarya ile hedeflenen menzil 482 kilometre. Şirket bataryaların kapasitesini açıklamadı fakat 115 kWh ve 150 kWh olarak tahmin ediliyor.

Elektrikli Ford F-150 Lightning tasarımı, fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

F-150 Lightning'de 426 beygir ve 563 beygir olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuluyor. Tork değeriyse 1050 Nm olarak iki seçenekte de aynı. Tüm elektrikli F-150'ler çift motor düzenine, dört tekerlekten çekiş sistemine ve F-150'de ilk kez karşımıza çıkan bağımsız arka süspansiyona sahip olarak satılacak. Ford, uzun menzilli seçeneğin 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniye civarında tamamladığını belirtiyor ki bu da şimdiye kadarki en hızlı F-150'ye baktığımız anlamına geliyor.

Elektrikli F-150'deki büyük bataryaya 150 kW hızlı şarj ile 10 dakikada 87 kilometre menzil kazandırmak ya da 41 dakikada yüzde 15'ten yüzde 80 doluma ulaştırmak mümkün. Ekstra ücret karşılığı eve kurulabilecek şarj cihazlarıyla bu süre 13 saate kadar çıkabiliyor. Ford'un daha önce belirttiği gibi F-150 Lightning'in bataryasıyla herhangi bir kesinti durumunda eve elektrik vermek de mümkün. Hatta şirket, büyük bataryanın şarjının yaklaşık 3 gün yeteceğini belirtiyor.

İçten yanmalı kardeşinde olduğu gibi elektrikli F-150'de de çeşitli alet ve cihazlara güç vermek adına dahili jeneratör bulunuyor. Tahmin edileceği üzere jeneratör bataryadan enerji çekiyor. Bu sayede aracın ön depolama alanında, kabininde ve kasasında bulunan toplam 11 adet güç çıkışı üzerinden gerekli enerjiyi sağlamak oldukça kolay oluyor. Bataryanın doluluk oranı FordPass uygulaması üzerinden takip edilebiliyor, yüzde 33'ün altına düşerse sürücüye uyarı gönderiliyor.

Elektrikli Ford F-150 Lightning tasarımı, fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Yük taşıma ve römork çekme kapasitelerine baktığımızda standart menzile sahip versiyonun 2.5 ton çekme ve 1 ton yük taşıma kapasitesine sahip olduğunu görüyoruz. Çekme kapasitesi opsiyon olarak 3.85 tona kadar yükseltilebiliyor. Uzun menzilli F-150 Lightning'de ise 5 ton çekme ve yaklaşık 925 kilogram yük taşıma kapasitesi mevcut. Sondaki değerin standart menzilli versiyona göre biraz daha az olması bataryanın ağırlığından ileri geliyor. Son olarak ön bölümdeki depolama alanında da 200 kilograma kadar eşya taşınabiliyor.

Elektrikli Ford F-150 Lightning'in iç mekanında büyük ekranlar dikkat çekiyor. Sürücünün hemen önünde 12 inç dijital gösterge paneli mevcut. Ortadaysa XLT seviyesinde 12 inç dokunmatik multimedya ekranı karşımıza çıkıyor. Üst paketlerdeyse Mustang Mach-E'deki gibi dikey olarak konumlandırılmış, Ford'un Sync 4A sisteminden güç alan 15.5 inçlik ekran bulunuyor. Normal, Sport, Off-Road ve Towing olmak üzere 4 sürüş modunun bulunduğu araçta yapay motor sesi de mevcut.

Otoyol sürüşüne odaklı eller serbest sürüş teknolojiisi BlueCruise, elektrikli F-150'de görev yapıyor. Over-the-air yani kablosuz güncelleme desteğinin de sunulduğu araçta bu yolla performansın bile iyileştirilebileceği belirtiliyor.

Ford F-150 Lightning önümüzdeki yılın ilk yarısında ABD'de satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12236 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, elektrikli araçlar ve
2 etiket daha f-150 lightning pickup
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim