Anlık Bildirim

EMTEC'den Nvidia ION tabanlı yeni nettop; Gbox

EMTEC'den Nvidia ION tabanlı yeni nettop; Gbox

Nvidia'nın entegre grafik performansı ve video oynatım yetenekleriyle öne çıkan ION platformu netbook ve nettop pazarında yaygınlaşıyor. Nvidia'ya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, önümüzdeki aylarda ION tabanlı çok sayıda nettop ve netbook modeli üretici firmalarca kullanıma sunulacak. ION platformunu temel alan çözüm hazırlayan isimlerden birisi de EMTEC. Firmanın henüz ismi kesinleşmese de GBox kod adıyla anılan ION tabanlı yeni nettop modeli gün ışığına çıktı.

Belirttiğimiz gibi ION platformunu temel alan dolayısıyla Intel'in Atom işlemcisiyle (spesifik model bilgisi henüz belli değil) Nvidia'nın GeForce 9400M yonga setini bir araya getiren sistemde 1GB bellek ve 160GB kapasiteli sabit disk bulunuyor. Entegre grafik işlemcisi ile hem DirectX 10 desteği sunan hem de yüksek tanımlı video oynatım yeteneğine sahip olan sistem dikey kullanıma olanak tanıyan tasarımıyla da dikkat çekmeyi başarıyor.

Üzerinde 6 adet USB 2.0 portu bulunan ayrıca görüntü aktarımı için versiyonuna göre D-Sub ve/veya HDMI konnektörü ile donatılan sisteme işletim sistemi olaraksa Windows XP Home Edition SP3 eşlik edecek. Kullanıma sunulacağı tarih açıklanmayan EMTEC Gbox'ın fiyatı modeline göre 292$ seviyesinden başlayacak.

EMTEC'den Nvidia ION tabanlı yeni nettop; Gbox

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim