Anlık Bildirim

GeForce FX kızartması: 500$ FX 5800'ünüzü kullanırken 3D ekran koruyucunuzu kapatın !

PCEkspert.com sitesindeki editör arkadaşlar GeForce FX'te ilginç bir sorun olduğunu keşfetmişler: Flow FX soğutma sistemindeki bir bug yüzünden Open GL ya da Direct X kullanan bazı 3d ekran koruyucularında fan birden bire duruveriyor !

Fanı durduğu için kısa sürede ısınan kart el yakmaya başlıyor ve bunun farkına varılmazsa biraz sonra kendisi yanma tehlikesiyle karşılaşıyor.

Bu durumun Windows güç yönetimi ile Detonator arasındaki uyumsuzluktan kaynaklandığı düşünülüyor. Yapılan testlerde Nvidia referans, Gainward ve MSI FX'lerin kartların etkilendiği ve sorunun Detonator 43.45 ile 43.51'de (muhtemelen daha eski sürümlerde de) ortaya çıktığı söyleniyor.

Sorunu Chip.de'de başarıyla simule etmiş. Ayrıca Atlon XP'den Pentium'a Canterwood'dan NForce 2'ye sorun platform bağımsız olarak ortaya çıkıyor. Nvidia ise bu yazılanlar üzerine yaptığı testlerde kendisi de sorunu kısmen simule edebilmiş.

Nvidia’nın sesi azaltmak için böyle garip yöntemlere girmesi sonucu yazılımsal eksiklerin oluşması aslında çok doğal ama Nvidia burada böyle bir özellik katmayı tercih ettiyse bizce donanımsal olarak bir ısı ölçer tarafından ölçülen bilgiler yardımıyla fan kendi hızını ayarlamalıydı.

Eğer bu kartın şanslı sahiplerinden biriyseniz bu sorun onaylanıp düzeltilene kadar 3D ekran koruyucunuzu devre dışı bırakın. Hatanın Open GL tabanlı Windows Pipes'da (Borular) bile ortaya çıkabildiğini belirtelim, bu yüzden ekran koruyucunuz grafik yoğun bir uygulama olmasa da bu uyarıyı ciddiye alın !

100oC'ye ulaşan GeForce FX videosu için tıklayın ! (9.36 MB - Quicktime - Çok net değil)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim