Anlık Bildirim

Güç Kabloları Üzerinden Network'de Yeni adımlar

Eskiden beri etrafta dolaşan ama bir türlü tam olarak tüm piyasaya sunulmayan fişli network sistemi yani elektrik hatları üzerinden ev içi iletişim sistemi kendini yeniledi. Intellon firması kendi ürettiği protokol ile eskiden yaşanılan bağlanama sorunlarının aşıldığını belirtti. Bu protokolün adı ise HomePlug 1.0 tabii bunu destekleyen ilk chip'de kendilerinden çıktı.Linksys, Netgear ve Cayman gibi ünlü ev network sistemlerine hitap eden firmalar bu sistemi destekleyecek ürünlerini duyurdular bile. Yıl sonuna kadar raflarda olması planlanıyor.

HomePlug 1.0 odlukça üstün performansda vaat edebiliyor. Mesela iyi şartlarda 14 Mbit/s verebiliyor. Çok ağır şartlarda ise performansı 4-8 Mbit/s'a kadar düşüyor. Yinede hazır kurulu sistemlere yönelik telefon hatlarını kullanan Home PNA2.0'a göre durumu iyi çünkü HomePNA 2.0 en fazla 10 Mbit/s. Tabii en büyük düşmanı kablosuz iletişim protokolü IEEE 802.11b oda zaten en fazla 11 Mbit/s. Pazar için rekabet edecek olan başka standartlardanda bahsediliyor. Ama daha piyasaya sürülmediklerinden çok şanslı gözükmüyorlar. Yinede maliyet, performans, özellikler durumu değiştirebilir.

Son bir not bu network protokolünün en büyük özelliği network girişi ve güç girişi için sadece tek bir kablo kullanılabilcek olması buda kablo karmaşasının ve alta yapı maliyetini çok düşürebilir. Ucuzda olursa yakın zamanda çok görebiliriz. Aşağıda bu konuda yazılımış bir yazı var inceleyebilirsiniz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim