Anlık Bildirim

Hammer Testleri, İnanılmaz

Amd'nin 8. Jenerasyon işlemcisinin testleri internette yayınlandı. Firma bu haftalarda 800 Mhz'e kitlenemiş bir Clawhammer işlemcisini içeren geliştirme sistemini üreticilere dağıtmaya başlamıştı. İşlemci özellikle 800 Mhz'e kitlenmiş ve overclock yapmak imkansız hale getirilmişti. Bunun nedeni gerçek çalışma hızını saklamak ve daha çok ön versiyon oluduğu için olabilir diye bahsediliyordu. Herneyse bir üretici için gönderilen sistem Tecchannel.de sistesinin yazarlarının eline bir saatliğine geçti.

Test sonuçlarına göre Clawhammer 800 Mhz Penitum 4 1600 Mhz'den Quake III'de hızlı. İkiside 800 Mhz olduğunda ise Pentium 4, 111 FPS alıyor ve Clawhammer'ın 72 Fps gerisine düşüyordu. Unutmada söyleyeyim test sistemi DDR-333 kullanmakta veEntegre hafıza kontrolcüsüne sahip. Aynı zamanda işlemci x86-64 bit komutlarını destekliyor ama şimdilik 64bit işletim sistemi ve program bulunmadığı için yapılan tüm testler 32-bit. Yani 8. jenerasyon işlemci daha gücünü göstermedi bile.

Yeni nesil işlemcinin en son gelişmesi bu hafta içinde Amd'nin 4 işlemcili 64-bit sistemin çalışan demosunu gerçekleştirmesi idi. Aynı zamanda tahminen bu işlemcinin 1.6 Ghz civarında ve 3400+ performans değerlendirmesi cinsinde piyasada olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim