Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi - Alınır mı?

Bu videoda Huawei'ın yeni bilgisayarı Huawei Matebook D15 modeline yakından bakıyoruz. Matebook serisinin yeni üyesi bünyesinde Intel 11. Nesil i5 işlemci bulunduruyor. Sizler ürünü nasıl buldunuz?

Bu videoda Huawei'ın yeni bilgisayarı Huawei Matebook D15 modeline yakından bakıyoruz. Matebook serisinin yeni üyesi bünyesinde Intel 11. Nesil i5 işlemci bulunduruyor. 

Her zamanki gibi ürünün kutusuyla başlayacak olursak bu kutu alışkın olduğumuz şekilde Matebook kutu yapısına sahip. Kutunun içerisinden ürünün kendisi ve 65W hızlı şarj adaptörü çıkıyor. Bu sayede ürün hızlı bir dolum yerine getirebiliyor.  

Tasarım

Tasarımla devam ettiğimizde yine Matebook serisinden kalitesini bildiğimiz alüminyum alışımlı metal bir kasaya sahip ürünün kendisi bizleri karşılıyor. Ürünün kapağında ise Huawei logosu yer alıyor.  

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör

Bu bahsetmiş olduğumuz kasa yapısının sunmuş olduğu bazı avantajlar var. Bunlardan bir tanesi ısı dağıtımının başarılı olması. Bunu destekleyen bir diğer unsur ürün içerisinde yer alan Huawei Shark Fin teknolojisi oluyor. İnce fan kanatları sayesinde tek fan ile birlikte performans artışı sağlanabiliyor. Matebook D16’da bu yapı çift fan olarak karşımıza çıkmıştı.  

Boyutlarla devam ettiğmizde 15,6 inçlik bir ekran büyüklüğü bu üründe karşımıza çıkıyor. Her zamanki gibi kaliteli bir ekran. Bu ekranın ekran gövde oranıi ise %87. Ağırlık olarak baktığımızda ise matebook D15 1.53 kg ağırlığa ve 16.9 mm kalınlığa sahip. Matebook D16’da ise bu değer 18,4 mm seviyelerindeydi. 

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör

Hafif olmasıyla beraber sürekli yanımda taşıyayım gibi bir düşünceye sahipseniz Matebook D15 bu konuda sizleri üzmeyecektir. Bu ekranın alt tarafında da Matebook serisinin en iyi işlerinden biri olan rahat bir klavye düzenini görüyoruz.

Burada bahsetmiş olduğum rahatlık tuşlarım basım ve genel kullanım hissiyatı. Matebook serilerinde yer alan her üründe aşağı yukarı aynı klavye deneyimini yaşayabiliyorsunuz.  

Her zamanki dikkatimizi klavye üzerine konumlandırılmış ön kamera çekiyor. Bu tuşa bastığımız zaman kamera açılıyor ve görüşmelerimizi bu şeklilde yerine getirebiliyoruz. Güvenliğe önem verenler için ideal bir yapı olacaktır. Zaten bu sayede ürünün çerçeveleri daha ince tutulabilmiş. Ek olarak bu klavyede alttan aydınlatma bulunmuyor. Belirtmiş olalım.  

Matebook D16’da olduğu gibi D15 modelinde de güç butonu parmak izi okuyucusu işlevine sahip. Bu sayede güvenli, hızlı bir açılış ile karşılaşabilmeniz mümkün. Bu açıdan Matebook D15’de gayet başarılı bir deneyim sunuyor. 

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör

Klavyenin altında ise akıcı, kullanımı rahat,  her zaman olduğu gibi iki ve üç parmak fonksiyonlarına sahip touchpad yer alıyor. Kullanımı dediğim gibi çok rahat. Haber sitelerinde veya normal kullanımlarda ek bir mouse kullanımı ihtiyacı doğurmuyor.  

Giriş çıkışlar olarak ise ürüne baktığımızda sol tarafta 2 adet USB  2.0 ve 3.5 mm kulaklık portlarını görebiliyoruz. Sağ tarafta ise bir adet USB-C, bir adet USB 3.2 GEN1 ve HDMI portu karşımıza çıkıyor.  

Ekran Özellikleri

Ürünün ekranına baktığımızda 15.6 inç büyüklüğünde 1920x1080 çözünürlüğünde IPS bir ekran bizleri karşılıyor. 16:9 en boy oranına sahip olan bu ekran 178 derecelik bir görüş açısıyla karşımıza çıkıyor.  

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör

Bu sayede bir den fazla kişi çevreden ürünün ekranını rahat rahat görebiliyor. IPS bir panele sahip olmasıyla beraberde güzel renkleri bizlere sunabiliyor. Son olarak Matebook D15’in maksimum parklık seviyesi 250 nit.  

Bu ekran göz konforu modunuda bünyesinde bulunduruyor. Bu sayede zaman içerisinde gözlerimizi etkileyen zararlı mavi ışıklar azaltılabiliyor. Bu özellik bu üründe TUV tarafından sertifikalanmış halde. 

Peki bu ürünün ekran deneyimi nasıl? Teknik özellikler bir yere kadar. 

İnce çerçevelere sahip olmasıyla beraber Matebook D15 çok güzel bir medya tüketimi aracı haline gelmiş. YouTube, Netflix gibi platformlarda bir şeyler izlemek gerçekten bir hayli zevkli. Renkler parlak, canlı...   

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör

Ekran IPS bir panele sahip demiştik. Bu sayede ürünün ekranına farklı açılardanda rahat rahat bakabiliyorsunuz.TN panellertde yaşanan o sorun tabiiki burada karşımıza çıkmıyor.  

MİKROFON - KAMERA - HOPARLÖR TESTİNE VİDEO İÇERİSİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Bu bilgisayarın güç aldığı donanımlara bakacak olursak ilk olarak isterseniz işlemciyle başlayalım. Matebook D15 gücünü 11. Nesil intel Core i5 1135G7 modelinden alıyor. Base olarak 2.4 GHz frekans hızına sahip olan bu işlemci, max turbo frekansında 4.2 GHz seviyelerine çıkabiliyor. 

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör
Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör

Bu işlemciye grafik olarak ise entegre grafik birimi eşlik ediyor. intel iris XE Graphics karşımıza çıkıyor. Intel mobil tarafta artık bu serisiyle birlikte entegre grafik birimlerinde de iddialı bir seviyeye geldi. Sunmuş olduğu deneyimlere bakarsak tatmin edici seviyeleri görebiliyoruz.  

Bu entegre grafik ile düşük orta ayarlar karışık olacak şekilde  CS:GO, Valorant gibi  oyunları 60 FPS üzerinde rahatlıkla oynayabilirsiniz. Dediğim gibi yapacağınız ayarlar bu kısımlarda sizler için etkili olacaktır.

Ram tarafında ise 2X8 toplamda 16 GB ram ürün içerisinde yer alıyor. Günümüz koşullarında gayet ideal bir yapıya sahip. Kullanacağız programlarda işinizi kolayca görecektir.Depolama olarak ürün içerisinde 512 GB NVMe SSD yer alıyor. Benim için gayet iyi bir büyüklükte olduğunu söyleyebilirim.  Bu SSD ile alakalı sizler için bir hız testi gerçekleştirdik

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör

Matebook D15'in hoparlörüne baktığımızda karşımıza 2 adet güçlü hoparlörler çıkıyor. Bu hoparlörler ürünün altına yerleştirilmiş. Ses seviyesi gerçekten iyi yerlerde. Bass ve tizlerin gayet doyurucu olduğunu söylemek gerek.

Batarya Matebook D15’in öne çıkan özelliklerinden bir tanesi. Markadan edindiğim bilgilere göre tam şarj ile birlikte ortalama 6,5 saate kadar 1080P video oynatma bu ürünle yapılabiliyor. Ancak bu paylaşılan veriler sizlerin kullanımlarınıza kullanım senaryolarınıza göre şekil değiştirecektir..  

Ve bu ürünün en önemli kısımlarından bir tanesi de 30 dakikalık bir şarj ile Matebook D15’in şarj seviyesinin %53'lere gelmesi oluyor. Ek olarak 15 dakikalık bir şarj ile beraber 2 saatlik bir normal kullanım yerinme getirebiliyorsunuz.  

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör

Kullanılan adaptör genel olarak işlevsel olduğu için cep telefonu, kulaklık ve diğer aksesularınızıda bu adaptör ile birlikte şarj edebiliyor. Son değineceğim kısım ise ters şarj olacak. Kapatılmış bir MateBook D 15, bir Huawei Mate 40, P40 veya P30 serisi telefonu ters şarj edebiliyor.

Bağlantı teknolojilerinde Wi-Fi 6’yı görebilmek güzel . Hem hız hemde stabillik konusunda işimize yarayabilecek özelliklerden bir tanesi. 

Huawei Matebook D15 2021 incelemesi Tam Boyutta Gör

Yazılımda değineceğim bölüm Huawei Share olacak. Bu teknolojiyle birlikte destekleyen Huawei cep telefonlarının ekranlarını bilgisayarınıza yansıtabiliyorsunuz. Telefon içerisinde yer alan uygulamalarada giriş yapabilmek mümkün oluyor. Tabii istersenizde telefonunuz içerisinde yer alan fotoğrafları veya videoları bilgisayar içerisinde çok kolay olacak şekilde atabiliyorsunuz

Sizler Matebook D15 2021 hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim