Anlık Bildirim

I-Omega'dan yedeklemede gerçek devrim REV

Şimdiye kadar Zip dünyasını oluşturmakla ünlü firma şimdide benzer bir büyük gelişmeyi gerçekleştirecek. Bu depolama mantığı 2,5" sabit disk'lerin motor ve plakasının diğer parçalardan ayrılması ile üretilen bir sistem. Olay o kadar ilginç ki REV diskleri aslında sabit disklerin sadece bir parçası ve dolayısıyla çok ince çok taşınabilir. Okuyucu/yazıcı kafa ve geriye kalan tüm elektronikler ana yuvada beklemekte ve tüm maliyet bir anda düşmekte.

I-Omega'dan yedeklemede gerçek devrim REV

Sıkıştırılmamış 35 Gb, sıkıştırılmış 90 Gb kapasiteli bir disk için ödemeniz gereken tutar ise sadece 50$ (4'lü alındığında). Ana yuva ise sabit disk bağlantı şeklini (yada Usb 2.0) kullanıyor ve size saniyede 25 Mb'a varan veri transferi imkanı tanıyor. Ana yuvalar ise 5,25" inch ve USB 2.0 destekli olmak üzere iki çeşit ve fiyatları sırasıyla 379$ ve 399$. Disklerden istediğiniz kadar alabileceğinize göre sınır aslında yok gibi. Bu diskleri alacağıma gider sabit disk alırım diyen kişilere uyarımız çok basit sabit diskleri taşımak çok tehlikeli, çok büyük ve sadece aldığınız kapasitede sınırlı.

Iomega® REV™ drives
 
Iomega REV
DDS-4 Teyp
Travan Teyp
DVD ±RW (8x)
En yüksek hızı (MB/sn)
25
3
2
11
Kapasite (GB) (Orjinal/Sıkıştırılmış)
35/90
20/40
20/40
4.7/Yok
Tekrar yazılabilme miktarı
1,000,000
2,000
10,000
1,000
Yazma erişim zamanı (ms)
13
40,000
38,000
500
* otomatik sıkıştırma ile

Boyutları müthiş derecede tatmin edici 10mm yüksekliğe, 77mm in genişliğe ve 75mm uzunluğa sahip eski disklerden tamamen farksız ve her cebe sığar ağırlığıda sadece 73 grams.
I-Omega bu teknolojinin üzerine çok düşecek ve yakında SCSI, Firewire ve SATA bağlantılı sürücülerini piyasaya sürecek. Bu sistemin en büyük pazarı teyp yedekleme üniteleri. Bu ünitelere o kadar iyi saldırıyor ki tamamen yerine geçmediği bir nokta yok Kısaca sıralamak gerekirse bir anda erişiyor, 8 kat daha hızlı, çok daha fazla yazma yapılabiliyor ve daha ucuz.

I-Omega'dan yedeklemede gerçek devrim REV
I-Omega'dan yedeklemede gerçek devrim REV

İlerde bu disklerin onlarcası bir değiştirici yardımıcı ile sunucular için kullanılabilecek. Bu şekilde hızlı depolamanın çok önemli olduğu sunucu ortamında böyle bir yedekleme sistemine paha biçmek çok zor. Bu teknolojinin en büyük yararlarından biriside ilerde sabit disk yoğunluğu arttığında çıkacak yeni disklerinde giderek büyüyecek olması. Düşme ile ilgili sorunu ise 1,2 metre'den sert yüzeye çarpışa garanti vermekte buda elden düşmeye garanti demek. Bunun dışında diskler her zaman kapalı kalacak şekilde imal edilmiş bu okuma yazma esnasında da devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim