Anlık Bildirim

iOS 8.3 indirmeye sunuldu (Güncellendi)

iOS 8.3 indirmeye sunuldu (Güncellendi)
 
Apple, OSX 10.10.3 sonrası iOS 8.3'ü de görücüye çıkarttı.
İndirme büyüklüğü cihaza göre değişkenlik gösteren iOS 8.3, ilk olarak 300'den fazla yeni karakter içeren yeniden tasarlanmış Emoji klavyesi sunuyor. Bünyesinde birçok durumu etkili bir şekilde anlatan ifadeler taşıyan bu klavye yanında uzun zamandır beklenen dijital asistan Siri artık Türkçe dil desteği kazanıyor. Yapılan denemelerde de görüldüğü üzere Türkçe'yi iyi ve çoğu zaman da insanın yüzünden ufak bir gülümseme bırakacak şekilde kullanan Siri, kendisi cevap veremediği soruları internet üzerinden araştırıyor ve sonuçları gözler önüne serebiliyor. Siri ayrıca artık Twitter ile Facebook entegrasyonları, Türkiye için yol tarifi, hava durumu ya da sinema bilgisi gibi özellikleri de kazanıyor ve artık isteğe bağlı olarak her hangi bir tuşa basmadan da iletişime geçebiliyor.
Cihazların iCloud fotoğraf arşivini OSX 10.10.3 ile Apple iPhoto ve Aperture yerine gelen yeni "Fotoğraflar" uygulamasıyla uyumlu çalışacak şekilde yenileyen iOS 8.3, kablosuz bağlantı tarafında bazı cihazlarda sık sık meydana gelen WiFi kopması problemini de ortadan kaldırıyor. CarPlay odağında görülen sorunları gideren güncelleme, yine kullanıcılardan gelen bilgilere göre iPhone 5 gibi nispeten eski cihazlarda bile gözle görülür bir performans artışı getiriyor. Üçüncü parti klavyeler için de ciddi geliştirmeler sunan iOS 8.3, Ekran yönü ve döndürme ile ilgili düzenlemeler kapsamında da farklı yön geçişleri arasındaki performans düşüklüğünü, iPhone 6+'ın baş aşağı görünme sorununu ve bazı geçişi engelleyen ufak hataları gideriyor.
Genel olarak oldukça büyük bir güncelleme olarak dikkatleri üzerine çeken iOS 8.3'e cihazların "Yazılım Güncelleme" bölümünden ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12462 kez okundu.
45 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iOS ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim