Anlık Bildirim

iOS 9.3'de Night Shift özelliği nasıl aktif edilir?

Apple'ın iOS 9.3 ile birlikte kullanmaya sunacağı yeni özelliği Night Shift telefon ekranına bakmanın uykusuzluk üzerindeki olumsuz etkisini azaltmayı amaçlıyor. Peki bu özellik nasıl aktif edilir?
iOS 9.3'de Night Shift özelliği nasıl aktif edilir?
 
Sürekli ekrana bakmanın çeşitli sağlık problemlerine yol açtığı biliniyor. Özellikle göz kırpma sayısının azalması göz kuruluğu gibi sorunlara yol açarken ekrandan yansıyan "mavi ışığın" da uykuyu kaçırdığı ve kullanıcıların uyku düzenini bozduğu söyleniyor.

Apple'ın iOS 9.3 ile birlikte sunduğu çözüm ise yeni Night Shift özelliği. Peki bu özellik nasıl kullanılacak ve nasıl aktif edilecek? Güncelleme ile birlikte artık "Ayarlar" menüsü altındaki "Ekran & Parlaklık" sekmesi biraz değişecek. Bu bölüme giren kullanıcılar "Mavi Işığı Azalt" seçeneğiyle karşılaşacaklar. Bu seçeneğin hemen altında yer alan bar ise renklerin ne kadar sıcaklaştırılacağını belirleyecek. Renklerin sıcak hale getirilmesi mavi tonlarının da azalması anlamına geliyor, ancak bu barı ne kadar sağa çekerseniz görüntü kalitesi de o kadar etkilenecektir. Bu kısmın hemen altında yer alan "Zamanlama" kısmından ise özelliğin ne zaman aktif olacağı seçilecek. Burada otomatik olarak gün batımıyla birlikte mavi ışığın kapatılması günlük kullanım için el ideal seçenek olacaktır.
 
iOS 9.3'de Night Shift özelliği nasıl aktif edilir?
Uzunca bir süredir piyasada bu durumu önlemek için bazı farklı alternatiflerin olduğunu da hatırlatalım. Bilgisayar kullanıcıları F.Lux gibi bazı yazılımlarla birlikte gün ışığı kaybolduktan sonra ekrandaki mavi ışığı azaltarak bu durumdan korunabiliyorlar. Akıllı telefonlarda da benzer yazılımların bulunduğunu hatırlatalım ancak tekrar etmek gerekirse bu işi yazılımla çözmek renk sıcaklığını değiştiriyor ve görüntü kalitesini önemli ölçüde düşürüyor. Ekran üreticileri de "Mavi Işık" etkisini azaltan donanımlar üzerinde bir süredir çalışıyorlar. Konunun yeniden gündeme gelmesi ilerleyen yıllarda daha fazla üzerine düşüleceğinin bir habercisi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18539 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS 9.3, night shift ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim