Anlık Bildirim

iOS cihazları için Sürükle ve Tut hareketi patent başvurusunda ortaya çıktı


Apple'ın yeni nesil cihazlarında kullanmayı planladığı fonksiyonların ayrıntıları son patent başvurularında ortaya çıkıyor. Dokunmatik ekranlarda parmakla sürükleme hareketlerini iPhone modelleri ile gündelik hayatımıza sokan Apple şimdi daha farklı bir hareketi daha uygulamaya koyma peşinde.

Patentlyapple sitesinin verdiği habere göre Apple'ın başvurusunu yaptığı patentin başlığı "bir cihaz üzerinde görsel bilgileri görüntülemek için sistem ve metotlar” şeklinde. Başlık altında bahsedilen iki parmak hareketi şekli ise  "tut ve sürükle" ile "sürükle ve tut" şeklinde. Hareketler ile resimlere yaklaşmak ve uzaklaşmak çok daha kolaylaşıyor.

Zoom olayı normalde pinch-to-zoom ile yani iki parmağı ekran üzerinde yakınlaştırıp uzaklaştırarak yapılıyor. Ancak daha fazla yakınlaşma için bu hareketi bir kaç kez tekrarlamak gerekebiliyor. Patenti alınan hareketlerle çok yakınlaşmak veya uzaklaşmak mümkün oluyor. 

Parmak hareketinizin hızına göre örneğin akselerometre ile etkileşim kurularak cihaz hangi hızda yakınlaşması veya uzaklaşması gerektiğini de hesap edebiliyor. 

Patent 2010 yılında hazırlanmaya başladı ve iPod nano da kullanılacak cihazlar listesinde yer alıyor. Bu hareketler sadece zoom için kullanılmayabilir. Sayfayı aşağı yukarı kaydırma, sağa sola kaydırma gibi pek çok alternatif bulunuyor. 

Parmak kaydırma mantığı üzerine kurulu patentin fare hareketleri ile Mac bilgisayarlara de uygulanabileceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5875 kez okundu.
22 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim