Anlık Bildirim

Intel: Core i7 oyunlarda %35'e varan oranda daha hızlı

Intel: Core i7 oyunlarda %35'e varan oranda daha hızlı

Intel uzun süredir merakla beklenen Core i7 serisi yeni nesil işlemcilerini kullanıma sundu. Firma Core i7 çatısı altında ilk etapta 2.66GHz'de görev yapan 920, 2.93GHz'de çalışan 940 ve Extreme Edition serisi 965 modellerini lanse etti. LGA1366 formundaki dört çekirdeki üç yeni modelde 45nm üretim teknolojisinin nimetlerinden faydalanıyor ve 3 kanal DDR3 bellek desteği sunan entegre bellek kontrolcüsüyle geliyor.

Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisinin güç verdiği Core i7 serisi işlemciler mimari anlamd hem Intel hem de endüstri adına önemli yeniliklere sahip. Örneğin Intel de rakibi AMD'den sonra entegre bellek kontrolcüsüne geçiş yaptı. Yani Core i7 jenerasyonunda bellek kontrolü doğrudan işlemci üzerinden gerçekleştirilecek ve bu sayede daha yüksek bellek performansının alınması sağlanacak.

Adetli alımlarda 284$'dan başlayan fiyatlarla kullanıma sunulan Nehalem tabanlı Core i7 serisi işlemciler, Hyper-threading desteğine de sahip olacak. Pentium IV jenerasyonunda kullanılan, Core mimarili Core 2 serisi işlemcilerde ise rafa kaldırılan bu teknoloji ile işlemcilerin işletim sistemi tarafından 8 çekirdekli olarak algınlanması sağlanıyor ve fiziksel dört çekirdeğin de aynı anda iki izlekten sorumlu olması mümkün kılınıyor.

Intel: Core i7 oyunlarda %35'e varan oranda daha hızlı

Hatırlayanlar olacaktır Pentium 4'e güç veren Netburst mimarisinin karakteristik bazı özelliklerinden ötürü Hyper-threading devreye girdiğinde zaman zaman performans kayıpları da yaşanabiliyordu özellikle tek çekirdekli optimizasyonu uygulamalarda görüldüğü bildirilen bu sorunları aşmayı hedefleyen Intel, Nehalem platformunda Turbo teknolojisini de devreye sokarak uygulamaya göre performans artışı sağlamayı hedefliyor.

Turbo teknolojisi ile hedeflenenlerin başında çok çekrirdek desteği sunamayan, yüksek saat hızı gereksinimine sahip uygulamalarda ilgili çekirdek hızlarının arttırılması ve paralelinde daha yüksek performans artışı elde edilmesi amaçlanıyor. Kısacası Intel yeni nesil işlemcilerinde hem çok çekirdekli uygulamalar hem de tek çekirdekli, frekans bağımlısı uygulamalara yönelik önemli güncellemeler yapmışa benziyor.

İşlemci ile komponentler arasındaki veri alış-verişini daha yüksek seviyeye taşımak adına FSB teknolojisini geride bırakarak QPI isimli Quick Path Interconnection isimli yeni veri yolu teknolojisine geçiş yapan Intel'in bu sayede FSB teknolojisinin an itibariyle zirvesi olan FSB 1600MHz'd göre iki kata varan oranda daha yüksek bant genişliği sağladığı bildiriliyor ki performansları sürekli artan komponentler arası haberleşme bu önemli.

Intel: Core i7 oyunlarda %35'e varan oranda daha hızlı

Mimari anlamda daha pek çok yeniliğe ve özelliğe sahip olan Core i7 serisi işlemciler 8MB bellek ile geliyor. Bu arada Intel yeni nesil işlemcilerinin oyun performansına yönelik bazı test sonuçlarını da yayınladı. Şimdiye kadar yayınlanan kimi test sonuçları özellikle profesyonel uygulamalarda ciddi kazanımlar sağlayan işlemci ailesinin en azından şimdilik oyunlarda aynı sıçramayı yapamadığını iddia ediyordu.

Core i7 serisinin oyun performansına yönelik olarak Intel'in yeni bir dökümanı gün ışığına çıktı. Firmanın altını çizdiği noktalara bakmak gerekirse, 3.2GHz'de görev yapan 12MB bellekli Core 2 Extreme QX9770 modelinin kıyaslandığı testlerde Intel'in an itibariyle en güçlü masaüstü işlemcisi olarak tanımlanan ve yine 3.2GHz'de görev yapan Core i7 XE 965'in oyununa göre %5 ile %35 arası performans artışı sağladığını iddia ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16400 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim