Anlık Bildirim

Intel D845GEBV2 i845GE Anakartı İncelemesi

Ülkemizde çok tutulan Intel marka anakartlardan belkide en çok satacak modelinin incelemesi. Bu model normal i845G chipsetinin yenilenmiş halini i845GE chipsetini taşıyor bu yüzden i845G chipseti taıyan modelin sonuna isimde V2 eklentisi yapılmış. Bu model her zamanki gibi tamamiyle entegre sayılabilir çünkü ekran kartı, ses kartı ve ethernet kartı anakartın üstünde geliyor.

i845GE'nin entegre grafik çekirdeği i845G'ye göre geliştirilmiş 200 Mhz çekirdek hızından 266 Mhz çekirdek hızına çıkartılmış bu anakarttaki en büyük yeniliklerden birisi. Diğer yenilik ise daha önce üreticilerin verdiği DDR-333 desteğini bu sefer Intel kendi standartlarına eklemiş durumda. Ancak üzücü olan DDR-333'ü sadece 533 Mhz FSB'ye sahip işlemcileri kullanırken çalıştırabiliyorsunuz. Yinede bu ekstra özellikler 3DMark 2001SE puanını %37 arttırabilmeyi başarmış.

Anakart normalde ise ofis uygulamalarında 533 Mhz fsb'li bir işlemci kullanıldığında %8,5 civarı bir ekstra hız sunmakta. Bu arada bu anakartın en büyük özelliği Hyper-Threading (HT) destekli olacak 3.06 Ghz'den başlayan işlemcileri çalıştırabilecek olması..

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim