Anlık Bildirim

Intel işlemcilerine kilit vurmaya hazırlanıyor olabilir: Overclock önleme mekanizması

18 Mart 2003 tarihinde Amerikan patent ofisine #6,535,988 numarasıyla yapılan başvuruda,  işlemcinin saat frekansını denetleyip overclock yapmayı engelleyen ve yapıldığı durumda ise performansı düşürerek eski seviyesine çekilmesini sağlayan yeni bir teknikten bahsediliyor. Bahsi geçen firma ise Intel.

Intel'in OC yapılmasını engellemek için iki önemli nedeni var: İlki üçkağıtçı satıcıların OC yapılmış düşük hızdaki işlemcileri satmaya çalışması. Doğrusu geri kalmış ülkelerin pazarlarında bu tehlike devam ettiği için (ülkemizde dahil) bu açıdan doğru bir yaklaşım.

İkincisi ise standart saat hızının yukarısında stabilitenin ve verinin bozulması ve/veya veri bitlerinin zarar görmesi.

Sistem kabaca fazladan bir quart kristalin ürettiği sinyallerin ki bu sinyaller işlemcinin fabrika çıkışı saat hızınla aynı şekilde sinyal üretiyor, o anki saat hızıyla karşılaştırması şekline çalışıyor. Aradaki fark belirlenen limiti geçince otomatik olarak işlemci çekirdek hızı geri çekiliyor. Hatta termal kontrol mantık devresi bağlantısı sayesinde işlemciyi geçici olarak devre dışı bile bırakabiliyor.

Şu an için bu sistemi hayata geçirip geçirmeyeceği, veya ne zaman devreye sokacağı konusunda bir bilgi yok Intel'den.

Burada anlattığımdan çok daha ayrıntılı olan sistem hakkında ayrıntılı bilgiyi Amerikan Patent Ofisi sitesindeki bu adreste bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim