Anlık Bildirim

Intel Kyrene Anakartı: Intel'in orta-giriş seviyesi PCI Express'li gizemli chipseti

Intel dünyanın dört bir yanında IDF düzenlemeyi sürdürüyor ve hemen hemen her IDF'de de ilginç bir ürün ya da duyuruda bulunuyor.

Bu sefer ki IDF'de yeni moda hastalık SARS yüzünden Tayvan ve Çin oturumlarının ertelenmesinden sonra yapılan Japonya'da yapıldı.

Adı bugüne kadar pek duyulmayan yeni bir chipset Japonya'da yapılan bu IDF'de ortaya çıktı: Kyrene. Kyrene, Springdale P sınıfında olan yani orta-giriş seviyede planlanmış bir ürün. En önemli özelliği ise üzerinde geleceğin standartı PCI Express bulunması ve DDR II desteği.

Resimde de görüldüğü gibi Kyrene 2 adet PCI Express 16x slotuna, 4 geleneksel PCI slotuna, CNR slotuna, Serial ATA'ya, Gigabit Ethernet'e ve diğer standar özelliklere sahip. PCI Express 16x saniyede 8.4GB gibi oldukça yüksek veri transferine izin veriyor ve bunun için seri yapıyı kullanıyor.

PCI Express slotlarından birinin AGP'nin yerine ekran kartları için kullanılacağı düşünülüyor. Diğeri ise şimdilik fazla takabilecek kart olmadığı için boş kalmış. Bu arada Nvidia NV40 ve ATI R400'ün de büyük ihtimalle PCI Express formunda çıkacağı tahmin ediliyor.

DDR II desteği ise bir başka önemli ayrıntı. Springdale P'nin yerini alması beklendiği için tek kanallı DDR II 400 ya da 533 MHz bellekleri destekleyecektir. Tabii bunlar spekülasyon.

Kyrene chipsetine sahip ilk anakartların gelecek seneden önce ortalarda gözükmesi beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim