Anlık Bildirim

Intel P4 Prescott'ları 2004 4. Çeyrekte 4 GHz'e çıkaracak

Intel başkanı Paul Otellini 2004 yılı sonlarına doğru Pentium 4 Prescott'ları 4 GHz'e çıkaracağını açıkladı.

İlk Prescott'ların 2004 yılının ilkbahar aylarında piyasaya sürüleceğini de açıklamalarına ekleyen Otellini ayrıca 2004'ün ilk yarısında üretimlerinin %60 gibi büyük bir oranını 0.09μ ürünlerin oluşturmasını beklediğini belirtti. Bu rakamın içinde P4'lerin haricinde Prescott çekirdeğine sahip yeni Celeron'lar da yer alıyor.

Prescott Celeron'lar 2.çeyrekte piyasaya sürülecek ve ilk başta 2.8GHz ile 3.06GHz hızlarına sahip modelleri bulunacak. Yeni çekirdek ile giriş seviyesindeki bu işlemcinin performans açısından daha rekabetçi hale geleceği ve en azından şu andakinden daha iyi bir fiyat/performans grafiğine sahip olması bekleniyor.

Mevcut Northwood P4'lerin ömrü ise ancak 2004'ün 3.çeyreğine yetecek kadar yaşamalarına izin verecek, ama Northwood Celeron'ların listelerden kalkması düşük hızlardaki ürün gamını karşılaması açısından biraz daha uzun olabilir.

Eğer kısa vadede sistem toplamayı düşünüyorsanız sonuçta Prescott'a daha aylar olduğu için bütün bu bilgiler pek işinize yaramayacaktır ama uzun vadeli planlar yapıyorsanız en azından bir sonraki bilgisayar yatırımınız hakkında kafanızda bir şeyler şekillenmesi açısından bunlar oldukça önemli veriler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim